• Bel ons 078 - 6 111 040

Hoe kan ik het verzuim van mijn medewerker beperken?

Het belangrijkste is snel handelen. Hoe eerder er een plan van aanpak wordt opgesteld, hoe beter dit voor uw medewerker is. Het re-integratie 1e spoortraject en re-integratie 2e spoortraject van People in Place kunnen over het algemeen veel eerder ingezet worden dan na het gebruikelijke eerste ‘wacht’ jaar. Ook goede kennis van wet- en regelgeving is van belang evenals het tijdig inschakelen van een arbeidsdeskundige en een bedrijfsarts.

U kunt ook overwegen om een preventiecoach in te schakelen. Deze terugkeercoach brengt door middel van een gericht vragenprotocol in kaart wat de oorzaak is van het mentale verzuim, op grond waarvan er direct gerichte ondersteuning ingezet kan worden om het verzuim te bekorten. People in Place biedt een verzuimmanagement pakket aan bestaande uit de volgende onderdelen: verzuimpreventie, verzuimbegeleiding, de bedrijfsarts, case-management, verzuimtrainingen en het verzuimvolgsysteem. U kunt deze dienstverlening als totaalpakket inzetten of juist kiezen voor aparte onderdelen.

Tot slot kunt u met uw medewerker werken aan zijn of haar duurzame inzetbaarheid door bijvoorbeeld tijdig loopbaancoaching aan te bieden.

Ga terug naar:

People in Place is actief in de regio: