• Bel ons 078 - 6 111 040

Over ons

Home » Over ons » Bedrijfsgeschiedenis

Bedrijfsgeschiedenis

'People in Place: de juiste persoon op de juiste werkplek!'

In 2007 zagen de oprichters van People in Place dat de tijd rijp was voor een personele dienstverlening die het menselijke en het zakelijke aspect bij elkaar brengt. De oprichters hadden ieder een eigen inbreng: Reinier van der Hel nam zijn sociale betrokkenheid, kennis en ervaring op het gebied van arbeidsvraagstukken mee en Richard van de Wijngaart nam zijn zakelijke focus op de rechten en plichten mee en de commerciële context waarin het geheel zich afspeelt. De praktijk wijst uit dat dit een uiterst succesvolle combinatie is die samenkomt in zorgvuldige en duurzame begeleidingstrajecten.

Bij de oprichting van People in Place betrok zij haar kantoor in het Energiehuis in Dordrecht. Na de start van het Energiehuis als cultureel centrum, verhuisde zij al snel naar de Merwedestraat, het voormalige Lips-gebouw. Hier is People in Place ‘volwassen’ geworden.  Het jaar 2012 was een goed jaar; onze vestiging aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland; het Centrum Arbeid en Gezondheid, werd geopend. De groei van People in Place ging voorspoedig en zo verhuisde het hoofdkantoor in januari 2013 naar het huidige mooie kantoor aan de Burgermeester de Raadtsingel 21 in Dordrecht, met uitzicht op het Centraal Station. 

Van preventie naar herstel 

In de loop der jaren is de focus van onze dienstverlening met de veranderingen op de arbeidsmarkt meegegroeid. Buiten begeleiding bij ziekteverzuim en reorganisatie, wordt de laatste jaren verzuimpreventie steeds belangrijker. Ook neemt onze advisering op het gebied van arbeid gerelateerde (sociale) wetgeving een belangrijke plaats in. 

De filosofie van het lokaal en/of regionaal werken 

People in Place hanteert een filosofie waarbij ons netwerk uitermate belangrijk is. We werken intensief samen met lokaal en/of regionaal werkende ondernemingen met aan onze dienstverlening grenzende specialisaties. Hierdoor zijn wij in staat om onze opdrachtgevers en cliënten optimaal te bedienen binnen de gehele scope van personele dienstverlening. Vanwege onze ligging en ons netwerk zijn wij lokaal en regionaal actief. Ons werkgebied omvat de regio Rijnmond, de Alblasser- en Hoekse Waard en het noordelijke deel van Midden en West Brabant (met Breda als zuidelijkste punt).

Blik op Werk

Sinds 2008 zijn wij in het bezit van het Blik op Werk Keurmerk. Dit keurmerk is een kwaliteitstandaard binnen ons werkveld; de omslag naar ander werk en het verkrijgen van ander werk, al dan niet bij een nieuwe werkgever. Het keurmerk bevordert voor ons de transparantie van de dienstverlening en geeft een impuls aan permanente kwaliteitsverbetering. De cliënt en opdrachtgever, die gebruik maken van onze dienstverlening, staan binnen het keurmerk centraal. 

Ons team  

Inmiddels bestaat ons team uit tien enthousiaste en deskundige medewerkers. Al onze medewerkers zijn minimaal op Hbo-niveau opgeleid, waaronder psychologen, re-integratie coaches/counselors en een MfN register mediator. Wij bedienen onze opdrachtgevers en cliënten altijd op basis van een individueel traject met een vaste coach als aanspreekpunt. Zo weet u altijd met wie u te maken heeft en kunnen wij u de best mogelijke dienst verlenen. 

People in Place, founder en partner van Cereo

'Landelijk georganiseerd, lokaal geregeld!'

Om ook de landelijk werkende klanten en aangevers van dienst te kunnen zijn, hebben wij samen met onze partner Regenius (Rotterdam) Cereo opgericht. Cereo staat voor 'Centrum Re-integratie en Outplacement' en is een samenwerkingsverband van elders eveneens lokaal en/of regionaal werkende ondernemingen met hun focus op mens en werk. 

Op deze manier hebben wij, naast een regionaal netwerk, ook een landelijk dekkend netwerk van partners georganiseerd en kunnen wij eerder genoemde filosofie van lokaal en/of regionaal werken handhaven. Naast deze voordelen hebben wij ook toegang tot meer specialistische kennis, zoals bijvoorbeeld het begeleiden van mensen met verslavingsproblematiek , ADHD, ADD en/of Autisme. 

People in Place is actief in de regio: