• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Nieuwe Wet DBA zorgt voor ZZP-Bemiddeling
Nieuwsbericht zzp

Nieuwe Wet DBA zorgt voor ZZP-Bemiddeling

ZZP-ers zijn op dit moment een zorgbron voor de organisaties waar ze werken. Per 1 mei 2016 komt de Verklaring Arbeids Relatie (VAR-verklaring) te vervallen. Deze wordt vervangen door de Wet Deregulering Arbeidsrelaties (DBA). De Eerste Kamer stemde hiermee in op 26 januari jl. Deze wetswijziging zet de arbeidsrelatie tussen opdrachtnemers en opdrachtgevers op losse schroeven.

Organisaties zijn druk bezig de risico's af te wentelen. Zij zijn bang dat zij achteraf loonheffing moeten gaan betalen voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP-ers) die zij inhuren. Ook vrezen zij dat sommige ZZP'ers alsnog als werknemer behandeld willen worden. Het kan zomaar gebeuren dat ZZP-ers naar de rechter stappen om een dienstverband te claimen. Dit zou voor deze groep dan weer gunstig kunnen zijn om daarna eventueel aanspraak te maken op een WW-uitkering of bij eventuele ziekte op loondoorbetaling bij de opdrachtgever.

Op dit moment zijn er al een aantal voorbeelden uit de praktijk bekend waarin we zien dat opdrachtgevers het zekere voor het onzekere nemen en de bij hen aangesloten ZZP-ers / Freelancers vragen zich in te schrijven bij arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven.

Ook voor ZZP-bemiddeling kunt u bij People in Place terecht. Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 078-6111040 of mail naar info@peopleinplace.nl 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: