• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid per 1 januari 2016
Sjabloom nieuwsbericht wetwerkzekerheid website 1280x450

Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid per 1 januari 2016

De wijzigingen per 1 januari 2016 hebben betrekking op de WW-situatie. Hieronder staan genoemd de verschillen tussen de huidige wetgeving en de nieuwe situatie per 1 januari 2016.

I              Stapsgewijs terugbrengen van WW-duur

In de eerste plaats wijzigt de duur van de WW-uitkering. Deze is op dit moment, afhankelijk van het arbeidsverleden van de werknemer, minimaal drie en maximaal 38 maanden. Per gewerkt dienstjaar wordt één maand WW opgebouwd. Vanaf 1 januari 2016 (tot 2019) wordt de WW-duur stapsgewijs terug gebracht naar maximaal 24 maanden. Over de eerste tien jaar bouwt men per gewerkt dienstjaar één maand WW op, gevolgd door een halve maand WW voor elk gewerkt dienstjaar hier opvolgend.

II             Passende arbeid

In de huidige wetgeving mag men zich gedurende de eerste zes maanden WW richten op werk op ‘eigen’ opleidings- dan wel werkniveau. Daarna moet ook passende arbeid op lager niveau geaccepteerd worden. Pas na een jaar is alle arbeid passend. In de nieuwe situatie geldt dat al na een half jaar WW al het beschikbare werk als passende arbeid wordt aangemerkt.  Met als noot dat als het nieuwe werk minder loont dan de WW uitkering, het bedrag vanuit de WW wordt aangevuld.

III            Sociale partners

In de nieuwe situatie kunnen de sociale partners afspreken dat de WW na twee jaar door de sociale partners wordt aangevuld tot maximaal 38 maanden.

Wilt u meer weten over veranderingen in de regelgeving? Neem contact op via info@peopleinplace.nl

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: