• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Van harder werken naar slimmer werken in uw organisatie!
Werkstress web-2

Van harder werken naar slimmer werken in uw organisatie!

Bij ruim de helft van de Nederlanders komen stressgerelateerde klachten voor. De meest voorkomende klachten zijn een gespannen nek en schouders, vermoeidheid en een onrustig gevoel. Verder hebben mensen last van hoofdpijn, neerslachtigheid, concentratieproblemen en slapeloosheid. Maar hoe komen we aan zoveel stress? En wat kan uw organisatie er aan veranderen? 

Werk als belangrijkste stressfactor

Naast het huishouden, de eigen gezondheid en zorgen voor de kinderen als de belangrijkste stressfactoren, is werk een derde oorzaak van stress. Ruim veertig procent van de werkenden heeft maar een enkele keer per maand (of nog minder) de energie om na een achturige werkdag zich met andere dingen bezig te houden. 

Wat zijn de oorzaken van stress in het bedrijf?

Er zijn een aantal oorzaken te benoemen waardoor mensen in hun werk meer stress ervaren. Door de inrichting van digitale technologie en innovaties zijn vele werkplekken maximaal geautomatiseerd. In sommige bedrijven zijn de benodigde informatie, mensen of systemen voor het uitvoeren van de werkzaamheden niet altijd binnen handbereik.  Hierdoor doen veel mensen routinematig werk, waar niet veel inschattingsvermogen of creativiteit voor nodig is. Organisaties reageren hierop door de werkdruk op te voeren en medewerkers weer harder te laten werken. Uiteindelijk resulteert dit in desillusie, stress of zelfs het afhaken van het werk. 

De drie voornaamste stress-veroorzakers volgens werkgevers zijn: een slechte werk-privé balans, gebrek aan personeel en technologieën (mobiel, e-mail, etc) die de werknemers ook na werktijd overbelasten. Ook werknemers beschouwen het gebrek aan personeel als voornaamste stressveroorzaker. Op de tweede plaats staat een te laag salaris of te magere salarisverhogingen en als derde worden onduidelijke of zelfs conflicterende verwachtingen tussen werkgever en werknemer genoemd. 

Wat kun je als organisatie doen tegen de werkstress van werknemers? 

Het is veelal taak van de organisaties om hun medewerkers bewust te maken van hun gedrag. Gedrag dat zal moeten veranderen van ‘harder werken’ naar ‘slimmer werken.’ Nieuwere stromen aan kennis en informatie bieden kansen om snel te kunnen leren door te experimenteren en het werk op een andere manier te innoveren. Op de werkplek van de toekomst wordt je fysieke en mentale gezondheid veelal bewaakt door nieuwe apparatuur, zoals stappentellers en werktijdbewakers. Dit heeft als voordeel dat o.a. je stressniveaus in de gaten worden gehouden en je vroegtijdig wordt gewaarschuwd bij teveel impulsen of stress. 

Verder kun je als organisatie zorgen voor o.a.:

  • Diverse manieren van ontspanning zoals nieuwere mogelijkheden tot fysieke inspanning tijdens het werk. Denk aan een bureau fiets. 
  • Zorg ervoor dat applicaties op (mobiele) apparatuur automatisch uitgezet of niet verstuurd worden na werktijden. Denk aan de vele e-mails en telefoontjes die het privéleven van uw werknemer verstoren.  
  • Treed niet te streng op tegen koptelefoons op de oren. Muziek heeft een bewezen ontspannend effect en is stres verlichtend.
  • Mensen worden depressief van eten achter hun bureau. Werknemers ontspannen een stuk beter als ze hun lunch op een andere plek nuttigen.

Werkgevers moeten beter begrijpen en tevens luisteren naar wat stress veroorzaakt bij werknemers. Hierbij moeten organisaties hun bestaande gezondheidsinitiatieven beoordelen en aansluiting vinden bij wat de werknemers al zelf ondernemen om de stress te verlichten. Zo krijgt men een wisselwerking tussen organisatie en werknemer, wat de communicatie tevens bevordert. 

Wilt u meer informatie over wat u kunt doen tegen werkstress of hoe u uw personeel stressvrij kunt krijgen? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden via info@peopleinplace.nl

 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: