• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Hoe houd je je werk-privébalans in orde?
Artikel balans

Hoe houd je je werk-privébalans in orde?

Om duurzaam te kunnen werken, is het van groot belang dat je je werk-privébalans goed houdt. Hier hebben echter veel mensen nog steeds moeite mee. Het blijkt namelijk dat één op de zeven Nederlanders last heeft van werkstress. Maar hoe kun je er voor zorgen dat je werk-privébalans in balans blijft? Zo dus:

Maak een goede planning

Voor het bewaken van je werk-privébalans is het maken van een goede planning essentieel. Hiermee kun je voorkomen dat je over je grenzen gaat en bevorderen dat je op tijd stopt met werken. Op het werk zelf dienen heldere werkprocessen en een duidelijke werkverdeling er voor te zorgen dat er efficiënt gewerkt kan worden.

Stel mentale barrières op bij thuiskomst

Aan het einde van de werkdag is het de kunst om het werk niet alleen fysiek achter je te laten, maar vooral ook mentaal. Zaken waarvan je wellicht denkt dat ze persé nog vandaag gedaan moeten worden, blijken vaak prima te kunnen wachten tot morgen. Open thuis (na werktijd) geen zakelijke e-mail en neem je zakelijke mobiel niet op. Geef je privé telefoonnummer alleen aan de mensen voor wie je echt bereikbaar moet zijn. Hiermee voorkom je een ongewenste vermenging van werk en privé.

Ontspan regelmatig

In een agenda met een goede werk-privébalans is voldoende ruimte voor ontspanning. Dit kan zijn in de vorm van sporten. Beweging is goed voor je lichaam en goed voor je geest. Verder moet er tijd zijn om leuke dingen te doen met de mensen die je dierbaar zijn. Hoe dit concreet ingevuld wordt, is afhankelijk van de levensfase waarin je je bevindt. Kinderen kunnen daarin bijvoorbeeld bepalend zijn, maar ook je eigen fysieke mogelijkheden.

Het verdient aanbeveling de momenten voor ontspanning te blokkeren in je agenda. Hiermee wordt voorkomen dat er andere zaken op die tijdstippen ingepland worden die de ontspanning verhinderen.

Wil je meer weten over het goed houden van je werk-privébalans? Neem contact op over dit onderwerp via telefoonnummer 078 - 6 111 040 of per e-mail via info@peopleinplace.nl.

 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: