• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Dit moet je doen bij de vijf meest genoemde sollicitatietips die elkaar tegenspreken!
Nieuwsbericht omslagfoto vijfmeestgenoemdesollicitatietipsdieelkaartegenspreken

Dit moet je doen bij de vijf meest genoemde sollicitatietips die elkaar tegenspreken!

Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan kunnen de mensen rondom je allerlei (ongevraagde) adviezen geven over hoe je het beste kunt solliciteren. Door hun eigen ervaring kunnen zij ervan overtuigd zijn dat hun manier de beste of zelfs enige manier is om een baan te vinden. Sommige strategieën hebben absoluut meer effect dan andere. De hoeveelheid manieren om een baan te vinden is echter zo groot, dat veel tips die je ontvangt elkaar kunnen tegenspreken.

Hieronder staat wat je moet weten over de vijf meest voorkomende sollicitatietips die elkaar kunnen tegenspreken.

1) Welke lengte moet je C.V. hebben?

Een tijdje terug was het gebruikelijk om het C.V. te reduceren tot één pagina. Tegenwoordig wordt benadrukt dat twee pagina's (of iets minder) een goede lengte is. Dit geldt zowel voor mensen die veel werkervaring hebben als voor mensen die naar een eerste baan solliciteren. Indien het C.V. meer dan twee pagina’s behelst, zal doorgaans de aandacht van recruiters afnemen. Als het C.V. zeer kort is, zullen ze zich echter afvragen waar de rest van het C.V. is. Een middenweg is dus de beste optie!

2) Elke dag nabellen; vervelend of indrukwekkend?

Dagelijks de recruiter nabellen als je hebt gesolliciteerd wordt gedaan om te controleren of ze de brief hebben ontvangen en te vragen of ze je op een gesprek uitnodigen. Het is hierbij belangrijk je in te leven in de recruiter; zou jij zelf willen dat een sollicitant dagelijks opbelt om te vragen of hij of zij wordt uitgenodigd op een sollicitatiegesprek? De kans is groot dat je die persoon gaat zien als een lastpak in plaats van een uiterst toegewijde kandidaat. Aangezien veel bedrijven honderden sollicitaties krijgen, is het ongewenst dat iedere sollicitant dagelijks gaat informeren bij de recruiter.
Doe jezelf en de werkgevers een plezier en negeer alle adviezen die aanmoedigen om de personeelsmanagers te plagen. Slechts wanneer je een tijdje niets terug hoort, kun je overwegen te bellen.

3) Schrijf (g)een persoonlijk profiel

Sommige werkzoekenden en recruiters zweren bij de opname van een persoonlijk profiel in het C.V. Anderen denken dat het onnodig is. De meningen zijn verdeeld, maar doorgaans heeft het zin om het persoonlijk profiel te schrijven als je van carrière bent veranderd, als je nieuw bent op de arbeidsmarkt of in andere bijzondere omstandigheden verkeert. Tegenstanders zeggen echter dat het persoonlijk profiel zelden nuttige informatie geeft, omdat de lezer die informatie toch wel krijgt in de sollicitatiebrief.

4) ( Niet) vragen of je de baan hebt gekregen

Veel mensen adviseren dat je na een sollicitatiegesprek moet vragen of je de baan hebt gekregen. Dit is direct en kan overkomen als arrogant. 
Het is goed om te weten dat zelfs de beste kandidaten zelden gelijk worden aangenomen, omdat de beslissing om uiteindelijk iemand aan te nemen meer tijd kost en er meerdere mensen bij betrokken zijn. Anderzijds geven sommige bedrijven juist de voorkeur aan directe communicatie en kan het zijn dat zij onder de indruk zijn van de motivatie voor de baan, als je de bovenstaande vraag stelt. De situatie dient dus goed te worden aangevoeld.

5) Opvallen of je aan de regels houden?

Elke kandidaat wil een onvergetelijke indruk maken in een brief of tijdens een sollicitatie. Het feit dat je opvalt moet echter wel om de juiste reden zijn. Het beste is de vermeldde sollicitatiecriteria te volgen en je te onderscheiden door het indienen van het beste C.V. en de beste brief. 

Wat moet je doen met tegenstrijdige adviezen in de toekomst? Een goede vuistregel blijft toch wel om te kiezen voor een baan op je eigen niveau. Daarvoor schrijf je het meest competente C.V. en de perfecte sollicitatiebrief. En last but not least: blijf beleefd en professioneel tijdens de sollicitatieprocedure!

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: