• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Wat je eet straal je uit!
Voeding web

Wat je eet straal je uit!

Geschreven door: Anita Roseboom

Gezond eten? Wat is dat nou? Wanneer ben je gezond bezig? Zo van die vragen waar de laatste tijd heel veel over te doen is. De een is vòòr verandering en nieuwe inzichten, de ander weer volledig tegen. Heerlijk die discussies, persoonlijk kan ik erg genieten van het delen van informatie hierover, meer te leren over hoe het lichaam werkt van binnen en wat het nodig heeft om goed te functioneren.

Veel chronisch zieken

Zowel in mijn werk als in mijn privé leven kom ik veel mensen tegen wiens lichaam ziek geworden is. Onlangs las ik in de krant dat een groot deel van onze bevolking chronisch ziek is. Met als noot dat het niet zo is dat al die mensen zich chronisch ziek voelen. Behandeling en medicatie helpt ons daar gelukkig in.

Maar goed, dat zet mij wel tot nadenken. Persoonlijk zou ik het vreselijk vinden om ziek te worden. We weten allemaal dat we zelf bepaalde dingen kunnen doen om te proberen te voorkomen ziek te worden. Al vaker hebben we geschreven over de factor ‘stress’ en wat dit met ons doet en wat we hier zelf aan kunnen doen om er mee om te leren gaan.

Voeding

Centraal in dit artikel staat voeding. Ook zo’n item waar we zelf invloed op hebben. Zich voeden met ‘goed’ voedsel is geen garantie om niet ziek te worden, maar draagt wel bij aan het welbevinden van ons lichaam. Onderzoeken wat voor jouw lichaam de juiste voeding is, kan je alleen maar zelf. Wat ligt lekker in je maag bijvoorbeeld? Herken je dat ook dat je na iets gegeten te hebben soms merkt dat het toch niet zo lekker ‘valt of ligt’ in je maag? Ook al smaakte het nog zo goed. Dat kan een incidenteel iets zijn. Maar het kan ook een signaal zijn dat je lichaam dit helemaal niet fijn vindt. Sterker nog, dat het dit moeilijk of niet kan omzetten naar voeding voor je cellen. Of dat het processen in je lichaam ontregelt. Of…

Zelf verantwoordelijk

Niemand kan voor ons bepalen wat voor ons lichaam het beste is. Onze verantwoordelijkheid daarin nemen is wat we kunnen doen. Ons lichaam is van ons afhankelijk in wat het krijgt en waar het ‘de machine’ mee draaiende moet houden. Ervaren is één ding, kennis op doen kan helpen. Daarbij kun je volop gebruik maken van zowel oude als nieuwe inzichten over voeding. Wil je verandering?

Google op het internet en serve naar de impact van de verschillende soorten voedsel zoals groenten, koolhydraten, zuivel, suiker, etc.

Je ontkomt er niet aan dat je je er in moet verdiepen. Want wat je lichaam nodig heeft, is afhankelijk van hoe het in elkaar zit en wat je doet in het dagelijks leven. Als ons lichaam echt gevoed en niet alleen gevuld wordt, kan het goed functioneren. Dat zal naast je fysieke uiterlijk ook impact hebben op je stemmingen, energie huishouding en helderheid van denken.

'Streef er naar de beste versie van jezelf te worden die maar mogelijk is!'

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: