• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Vol frisse moed 2016 in… mét een coach!
Artikel 2016inmetcoach pip 1280x450

Vol frisse moed 2016 in… mét een coach!

Het nieuwe jaar is aangebroken. Over het algemeen wordt dit gezien als een nieuw begin; starten met een schone lei en het najagen van de welbekende oh zo goede voornemens. Ook op werk gerelateerd gebied neemt men zichzelf gedurende de laatste vakantie van het oude jaar nog eens flink onder de loep, om vervolgens het nieuwe jaar zelfbewust en vol frisse moed in te gaan. Toch kan het gebeuren dat werknemers in deze periode van evaluatie, bezinning en verwachting een bepaalde mate van onvrede ervaren omtrent hun huidige baan en de werkomgeving. Zeker bij terugkomst op de werkvloer in januari kan de realiteit hard zijn en komt het geregeld voor dat mensen zich wenden tot een coach. De maand januari blijkt met name voor loopbaancoaches één van de drukste periodes van het jaar!

De Loopbaancoach

Het vragen om hulp bij het gevoel van onvrede over de huidige baan is tegenwoordig zeker niet meer ongewoon. Indien een werknemer gaat nadenken over zijn of haar ambities en wensen, kan dit leiden tot de vraag wat hij of zij nu eigenlijk wil. Steeds vaker wordt de loopbaancoach ingezet bij begeleiding van de werknemer die vastloopt in zijn baan, zich niet meer op zijn plaats voelt of voor wie iets anders of iets meer wil. Een loopbaancoach kan de nodige begeleiding en sturing bieden in dit denk- en veranderproces.

Een loopbaancoach is oorspronkelijk geschoold als psycholoog of consultant. De loopbaancoach is echter meer op het werk gericht dan een psycholoog en meer op de persoon gericht dan een consultant. De verschillen tussen coaches onderling blijken groot. Dit is niet perse als slecht te definiëren; ieder heeft zijn eigen werkwijze. Maar wat maakt een coach nou tot een ‘goede’ coach? Uit onderzoek van het VU in Amsterdam blijkt dat voornamelijk een goede relatie tussen coach en cliënt belangrijk is. Coaches dienen zich om die reden te ontwikkelen op het gebied van empathie, authenticiteit en contact maken. Tevens dienen coaches een psychologische blik te hebben gedurende het coachen; de focus bij het coachen ligt met name op gedragsveranderingen en het stellen van doelen.

Loopbaan coaching voor kleine veranderingen

Ondanks dat veel mensen met behulp van een loopbaancoach hun carrière kritisch onder de loep nemen, hoeft dit niet altijd te betekenen dat het roer volledig omgegooid moet worden. Soms kunnen kleine (gedrags)veranderingen al heel helpend zijn om het werk weer met enthousiasme uit te voeren en nieuwe kansen te zien!

Wilt u ook kennismaken met één van onze loopbaancoaches om te kijken wat zij voor uw loopbaan kunnen betekenen? Klik hier voor meer informatie over loopbaan coaching en/of neem contact op via: info@peopleinplace.nl of 078 – 6 111 040. 

    Terug naar overzicht

    People in Place is actief in de regio: