• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Prachtig een-twee-drietje: coaching, opleiding taxichauffeur, plaatsing!
Plaatsen web

Prachtig een-twee-drietje: coaching, opleiding taxichauffeur, plaatsing!

Begin september vorig jaar heeft Josephien een re-integratietraject 2e spoor gevolgd bij onze coach Marianne Anninga – Lafleur. Josephien kon niet meer werken in de thuiszorg. In eerste instantie had ze het moeilijk met de omslag naar ander werk. Ze had veel plezier in haar werk. Met de uren die zij op kantoor voor haar toenmalige werkgever werkte en de gesprekken met haar coach, kreeg ze zicht op wat ze voor ander werk zou willen doen.

Werk als taxi-chauffeuse

Ze had wel eens gedacht en gesproken over het werk als taxi-chauffeuse, maar dat was indertijd niet haalbaar. In het begin van het traject bracht Josephien het idee voor de opleiding tot taxi-chauffeuse dan ook voorzichtig in. Het was een grote omslag en ze was zich bewust van de ondersteuning die ze nodig had. Met de coach onderzocht Josephien wat de opleiding inhield en wat er voor nodig was. Rijschool Blad in Rotterdam gaf in een gesprek met de coach aan dat er goede arbeidsmogelijkheden zijn in de taxibranche. 

Omscholing door werkgever

Rijschool Blad nodigde haar uit voor een kennismaking met de instructeur en kon een proefles volgen. Josephien was enthousiast! Dit was wat ze graag wilde doen! Daarnaast stond de werkgever open voor de financiële ondersteuning voor de omscholing. Josephien kon op korte termijn aan de slag met de opleiding voor taxichauffeur! Ze ging serieus aan de slag met het bestuderen van de theorie en deed met plezier de rijlessen die nodig waren voor de taxipas. Op de dag dat ze haar examen had gehaald, had ze met de coach sollicitatiebrieven opgesteld, mensen gebeld die zij kende in de taxibranche en kon ze bij verschillende taxibedrijven op gesprek. Inmiddels is Josephien met veel plezier aan de slag als taxi-chauffeuse bij Taxibedrijf Lotax In Dordrecht! Mogelijk heeft u het geluk haar te treffen in de taxi!

Wilt u ook uw medewerker(s) uitplaatsen?

Bekijk onze mogelijkheden voor re-integratie of outplacement. Voor de nieuwste vacatures en of kandidaten kunt u een kijkje nemen op het People in Jobs platform. Wilt u meer weten over de manieren waarop u kunt bijdragen aan het plaatsen van uw personeel? Neem dan contact op met People in Place via 078 – 6 111 040 of mail naar info@peopleinplace.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder! 

Bekijk de mogelijkheden

Josephien heeft bij ons een re-integratie spoor 2 traject gevolgd. Haar traject bestond uit een intake, loopbaanbegeleiding, budget coaching, een werkervaringsplaats, sollicitatiebegeleiding en vacature search / jobhunting. Kijk hier voor meer informatie over onze mogelijkheden:

 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: