• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Stimuleer de inzetbaarheid van uw medewerker met deze tips!
Inzetbaarheid web

Stimuleer de inzetbaarheid van uw medewerker met deze tips!

Een goede fysieke en psychische gezondheid is een voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Deze kunnen preventief bewust gemaakt worden van hun duurzame inzetbaarheid, wendbaarheid en mobiliteit. Het gaat daarbij niet alleen om gezond eten en regelmatig bewegen. Lees onze vijf tips hoe je als werkgever ook op andere manieren de inzetbaarheid kunt stimuleren. 

1) Ga de dialoog aan

Goede leiders creëren een plezierige en veilige maar tegelijkertijd ook een uitdagende sfeer. Zij waarderen talenten en geven eerlijk feedback. Zij inspireren hun medewerkers in open gesprekken over persoonlijke zaken. Vindt de medewerker dat zijn/haar talenten voldoende benut worden? Welke factoren geven en vragen energie? Wat zijn de wensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Hoe gaat het thuis? Wat vindt de medewerker van de leidinggevende? Met het stellen van dit soort vragen laat de manager zijn of haar persoonlijke leiderschap zien.

2) Zorg voor nieuwe ervaringen

Belangrijk in de succesformule voor bedrijven is de mogelijkheid om wendbaar te zijn. Medewerkers die zich continue kunnen aanpassen aan veranderende eisen / situaties, vraagt om het voortdurend opbouwen van nieuwe competenties of het verder ontwikkelen van bestaande talenten. Het opdoen van nieuwe mobiliteit draagt bij aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. Uw medewerkers zullen een mate van learning agility nodig hebben. Dit is het vermogen om vanuit nieuwe ervaringen nieuw gedrag te ontwikkelen. Zij die deze eigenschap beschikken zoeken sneller naar nieuwe uitdagingen en halen meer uit hun bestaande ervaringen.

3) Zorg voor doorgroeimogelijkheden en leermomenten

Als je lang op een plek zit, zul je minder leren. Er zijn echter mogelijkheden om de leerwaarde weer te vergroten. Hierbij valt te denken aan jobcrafting of een tijdelijk project. Jonge gedreven talenten hebben vaak grote impact op hun omgeving. Door hun scherpte en onbevangenheid werpen ze een ander licht op zaken.

4) Zorg voor voldoende veerkracht

De snelle veranderingen van deze tijd vragen veerkracht en weerbaarheid van de medewerkers. De sleutel ligt dan ook niet in het proberen terug te dringen van de werkdruk, maar in het helpen van medewerkers om hier tegen opgewassen te zijn. Medewerkers kunnen geholpen worden bij het ontwikkelen van deze eigenschappen. Hun inzicht in de eigen talenten, drijfveren, ambities en waarden kan vergroot worden. Daarbij kan het mooi zijn iemands dromen concreet te maken en de medewerker vanuit het hart te laten kiezen voor uitdaging en onzekerheid.

5) Focus op de leefstijl

De goede fysieke en psychische gezondheid van uw medewerkers stimuleert de inzetbaarheid. Wanneer uw medewerker kamt met gezondheidsproblemen vraag dit van u om wendbaar om te gaan met beperkingen. Preventief kunt u als bedrijf veel doen om de gezonde leefstijl te stimuleren. Toch blijft dit vaak een lastig onderwerp, want waar bemoeit de werkgever zich nu mee? Veelal jonge mensen vinden het fijn om over dit soort onderwerpen de dialoog aan te gaan met hun manager. Zij zoeken sneller de optimale balans in hun leven.

Meer tips & tricks in hoe u als bedrijf het gesprek kunt aangaan?

Vraag meer hulp en informatie over duurzame inzetbaarheid bij onze medewerkers via info@peopleinplace.nl of bel naar 078 6 111 040. Is de gesprekssituatie al geëscaleerd? Aarzel niet en neem contact op! Wij hebben een gecertificeerde MfN Mediator in dienst die u in iedere arbeidssituatie kan bijstaan.

Verder lezen op diensten: 

Verder lezen op dit onderwerp: 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: