• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » De prachtige plaatsing van Vera!
Plaatsing web

De prachtige plaatsing van Vera!

Begin januari is Vera gestart met het volgen van een outplacement traject bij People in Place. Het traject begon moeizaam vanwege de moeizame acceptatie van haar ontslag. Gelukkig bracht onze coach Jose Lozano Correa hier verandering in. In samenwerking met People in Place vond Vera al snel een nieuwe uitdaging in een andere branche!

Start outplacement traject 

Volgens haar persoonlijke gevoel merkte Vera dat ze worstelde met de manier waarop zij moest vertrekken bij haar oude werkgever. Vera heeft jarenlang het beroep Controller met veel plezier uitgeoefend bij een toonaangevend bedrijf. Het gevoel ‘ik ben eruit gewerkt door mijn collega,’ zat haar daarentegen nog steeds dwars. In samenwerking met haar coach Jose Lozano Correa heeft zij vele coaching gesprekken doorlopen om dit gevoel steeds meer los te laten.

Bijstellen van doelstellingen

Een gesprek met onze aangesloten partij Slagkracht Personeel deed ook wonderen. Zo stelde wij voor om de verwachtingen qua inkomen, uren en reisafstand bij te stellen tot realistische doelen. Dit viel niet mee, aangezien Vera een alleenstaande moeder is met de vaste lasten van een hypotheek. Het loslaten van voorbedachte eisen helpen mensen vaak om de eigen horizon te verbreden. Dit ten behoeve van het werkveld; immers ga je weer open staan voor andere verassende mogelijkheden. 

Het doel ‘een hoog maandsalaris en (te) veel verantwoordelijkheid,’ ruilde ze om voor ‘een mooie baan in een leuk team.’ Hiernaast kwam het besef dat ze liever in mindere mate leidinggevende taken volbrengt of in mindere mate fungeert als sparringpartner voor directie en/ of bestuur. 

De gouden tip

Na het volgen van onze sollicitatie & social media training stelde People in Place voor om ook sociale media in te zetten naar de zoektocht naar werk. Met het linken van haar persoonlijke accounts aan die van diverse recruiters en interessante werkgevers ben je namelijk goed zichtbaar in je online netwerk. Vera zette zichzelf proactief in op sociale media; met privé berichten direct in contact met een recruiter én reactief op haar eigen profiel te profileren dat ze werk zocht. 

Al snel volgde er een aantal sollicitatiegesprekken! En met een prachtig resultaat! 

Prachtig resultaat! 

In juli is Vera succesvol geplaatst bij een grote invloedrijke speler in de horeca branche. Hier mag ze beginnen als Assistent Accountant (fulltime). Zelf zegt ze het volgende: 

‘Het ging erg goed, ik mag binnenkort beginnen! Het salaris is wel wat lager, maar ik krijg er een heel leuk team voor terug. Er is weer heel veel mogelijk geworden. Ik kan direct na m'n vakantie starten!’

Plaats uw medewerkers uit bij People in Place! 

Wilt u meer weten over de manieren waarop u kunt bijdragen aan het plaatsen van uw personeel? Bekijk dan onze mogelijkheden voor outplacement of re-integratie. Voor de nieuwste vacatures en of kandidaten kunt u kijken op ons People in Jobs platform. Vraag persoonlijk naar de mogelijkheden via 078 – 6 111 040 of mail naar info@peopleinplace.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder! 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: