• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » De voorbeeldige snelle plaatsing van Paul!
Taart web

De voorbeeldige snelle plaatsing van Paul!

Begin juli 2016 is Paul gestart met een outplacement traject bij People in Place. Met een functie als chef slager en chef versafdeling bij een bekende supermarktketen was zijn toekomst zeker. Vele jaren ging het goed met het bedrijf en daarmee de baanzekerheid van Paul. In korte tijd is de situatie zodanig veranderd, dat Paul door economische redenen gevraagd is elders aan de slag te gaan. Om dit proces te begeleiden heeft de kandidaat gekozen voor begeleiding bij People in Place.  

Het outplacementtraject

Het traject begon bij People in Place met een uitgebreid intake- en kennismakingsgesprek. Hierna vond de oriëntatie op de arbeidsmarkt middels digitale testen plaats, die tijdens de coachingsgesprekken verder zijn uitgediept.

Het doorvragen en het actief laten meedenken van Paul leverde veel nieuwe inzichten op; voornamelijk op het gebied van werkbeleving en persoonlijkheid. In het bijzonder kwam Paul erachter op welke wijze hij werkt, de plaats op werk die hij inneemt en hoe hij is als persoon. Zijn passie ligt nog steeds bij het slagersvak. Gezien zijn éénzijdige opleiding en werkervaring liggen hier ook zijn kansen. Natuurlijk kan hij omscholen maar gezien de omstandigheden zien wij hier momenteel geen noodzaak voor. Tot slot kwam naar voren dat de privé-werkbalans des te belangrijker is geworden in de loop van de tijd.

Onze trainingen

Gelijktijdig aan de loopbaanoriëntatie wilde Paul niet wachten en melde zich aan voor onze sollicitatie & social media training. Dit is een vertrouwde plek om met lotgenoten aan de slag te gaan met solliciteren waarbij er in een klein groepje gewerkt word. Dit zorgt voor voldoende gelegenheid voor persoonlijke inbreng en op maat gesneden adviezen en begeleiding.

De vele bruikbare tips die het verschil hebben gemaakt tijdens het sollicitatiegesprek, maar ook van grote waarde blijken middels een gedegen voorbereiding. Hiernaast is aandacht besteed aan het digitaal profileren en gunstig op de kaart te zetten van Paul. Dit heeft voor nieuwe, maar ook hernieuwde contacten gezorgd. Paul heeft een bepaalde ‘momentum’ opgebouwd en is niet te stoppen.

Voortreffelijke snelle plaatsing

In totaal heeft hij twee sollicitatiebrieven gestuurd. Bij de tweede brief was het meteen raak. Hij werd uitgenodigd voor een gesprek en daar stond hij vol vertrouwen en goed voorbereid bij de werkgever.  Als gevolg hiervan is hij direct aangenomen.  Al na een uur werd hij gebeld dat de baan van hem is.

Hij zal in oktober starten als Horeca Slager (met leidinggevende kwaliteiten) bij een vleesgroothandel. Een aantal maanden via het uitzendbureau en de toezegging dat hij vanaf januari 2017 in vaste dienst komt.

We hebben direct een afspraak ingepland en de details en voorwaarden samen doorgenomen. Zijn vaste coach Jose Lozano en onze aangesloten partij Slagkracht Personeel hebben hem geadviseerd. De adviezen konden gelijk in de praktijk gebracht worden, omdat hij tijdens die afspraak gebeld werd door zijn nieuwe werkgever. Zo zijn de laatste puntjes op de ‘i’ ook goed geregeld.

Plaats uw medewerkers uit bij People in Place! 

Wilt u meer weten over de manieren waarop u kunt bijdragen aan het plaatsen van uw personeel? Bekijk dan onze mogelijkheden voor outplacement. Voor de nieuwste vacatures en of kandidaten kunt u kijken op ons People in Jobs platform. Vraag persoonlijk naar de mogelijkheden via 078 – 6 111 040 of mail naar info@peopleinplace.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder! 

Verder lezen over dit thema

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: