• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Succes verhaal van Monique Egas
Monique-egas

Succes verhaal van Monique Egas

Haar tip aan u als lezer is:

“Blijf dichtbij jezelf, ga stapje voor stapje en wees geduldig. Elke stap gaat met vallen en opstaan en heeft tijd nodig om te bestendigen. Je hoort wel eens zeggen, leef in het nu,  zo heb ik het ook ervaren. Hoe graag ik ook sneller wilde, toch had ik elke stap te zetten.”

Hieronder het verhaal van monique:

Ik ben bij People in Place gekomen voor een re-integratietraject. In dit traject heb ik enerzijds ervaren dat ik de ruimte kreeg om de dingen op mijn manier te doen en anderzijds ook dat bewaakt werd dat ik op koers bleef. En dat vond ik prettig. Met op koers blijven bedoel ik dat ik de mogelijkheden geboden kreeg om passende ervaringen op te doen.

In de eerste plaats heb ik de kans gekregen werkervaring op te doen bij People in Place in de functie van medewerkster Marketing en Communicatie. Daarbinnen heb ik diverse werkzaamheden gedaan. Dit was voor mij een ‘relatief veilige’ plaats om te starten en deze fase heeft een behoorlijke tijd geduurd. Toen ik toe was aan uitbreiding van uren en een vervolgstap, is een extra werkervaringsplaats geregeld:

In het voorjaar van 2016 startte ik als Medewerker PR en Communicatie bij een grote school. Toen ik hier begon te werken kreeg ik voor het eerst het gevoel van ‘ik kan het nog’. Het contacten hebben met collega’s, overleggen en dingen vragen etc. Dit heeft me heel goed gedaan. Deze plaats heb ik een aantal maanden mogen vervullen. Ondertussen was ik ook deels nog bij People in Place actief.

Dit laatste heb ik voortgezet in afwachting van een nieuwe werkervaringsplek.  En deze kwam, wederom via een contact van People in Place! Mijn uren en werkzaamheden kon ik daar nog verder uitbouwen. Een en ander resulteerde in een arbeidscontract voor een half jaar!  Ik verricht nu met veel plezier alle voorkomende werkzaamheden op de afdeling Opleidingen van de Boba Autisme Groep.

Als ik terugkijk dan is de rode draad van mijn traject van People in Place gekomen, die heb ik niet zelf bedacht. Maar het paste me wel heel goed. Zoals de terugkeer naar het onderwijs. Belangrijk is ‘bij jezelf blijven’, geen paniekvoetbal maar geduldig wachten tot het juiste moment voorbij komt. Er zijn mij mogelijkheden aangereikt en ik heb stap voor stap opgebouwd.

Ik heb er heel hard voor gewerkt en People in Place heeft mij daarin ontzettend goed ondersteund.

Ik had een grote afstand tot de arbeidsmarkt, maar ik heb ook een enorme levenservaring opgedaan door mijn weg te gaan. En dat maakt mij een waardevolle werknemer. Gelukkig ziet mijn nieuwe werkgever dat ook zo.

Wat mij vooral motiveerde in mijn traject, was dat ik mijn zelfstandigheid terug wilde. Ik wil voor mezelf kunnen zorgen. Na een lange moeilijke periode sta ik weer in mijn kracht.

“Ik wilde laten zien dat ik er nog ben. Ik wil eigenwaarde; meedoen in de maatschappij.”

Monique Egas met coach Anita Roseboom

 

Wilt u ook uw medewerker(s) uitplaatsen?

Bekijk onze mogelijkheden voor re-integratie of outplacement. Wilt u meer weten over de manieren waarop u kunt bijdragen aan het plaatsen van uw personeel? Neem dan contact op met People in Place via 078 – 6 111 040 of mail naar info@peopleinplace.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder! 

 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: