• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » De werknemer 3.0 als mobiele generatie!
Werknemer web

De werknemer 3.0 als mobiele generatie!

De arbeidsmarkt is de laatste jaren erg gekanteld. Waar voorheen veel werkgevers het voor het zeggen hadden, neemt de rol van de werknemer sterk toe. Deze nieuwe generatie werknemers gaat anders om met de regie van o.a. arbeidsvoorwaarden, flexibiliteit en technologie. Maar gaat uw HR afdeling hier goed mee om?

De omschakeling van werkgever naar werknemer

De oude secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor de nieuwe generatie werknemers steeds meer vanzelfsprekendheden. Zij hechten meer waarde aan flexibiliteit en technologie. Om de relatie met werknemers efficiënt te houden, is het essentieel dat bedrijven zich goed inleven in de arbeidsmarkt van nu.

De verandering op de arbeidsmarkt

Er komen veel jonge werknemers bij die meer gewend zijn om te communiceren via moderne technologieën. Denk bijvoorbeeld aan het communiceren via de smartphone. Dit zorgt voor een mobieler leven dat ook zichtbaar is op de werkvloer. Steeds meer roosters zijn digitaal zichtbaar en vrije dagen en vakanties kunnen digitaal gepland. Ook het maken van afspraken gaat snel en direct via de telefoon. Jonge werknemers vinden andere dingen belangrijker dan werk ten opzichte van de oude generatie. Zo vinden zij dat het hebben van meer tijd in ons privéleven belangerijker dan het hebben van een vaste baan. Kijk bijvoorbeeld naar de sollicitanten die kritischer omgaan met de precieze dagen die ze willen werken. Jonge werknemers zijn gewend om zelf regie te hebben over hun leven. Veel bedrijven zijn hier nog niet bekend mee. 

Doen bedrijven genoeg?

Bedrijven zijn gewend om anders om te gaan met hun werknemers. Dit sluit niet aan bij hoe de nieuwe generatie behandeld wil worden. De oudere generatie bouwde zijn privéleven om het werk heen. Nu lijkt dat andersom te zijn. Een voorbeeld hiervan zijn ontwikkelingen als zelfsturende teams of zelfroostering. De trend van meer zelfstandigheid wordt steeds belangrijker en de vraag die veelal wordt gesteld is: hoe bouw ik mijn werk om mijn privé leven heen? Het indelen van de eigen tijd is dus belangrijk. Ook thuiswerken is een mogelijkheid die steeds meer bedrijven aanbieden.

Het faciliteren van meer eigen tijd

Je wilt als bedrijf je werknemers tevreden houden en voorkomen dat ze snel weer overstappen op een nieuwe baan. Je moet echter een manier vinden om  de eigen tijd zoals meer vrije tijd, flexibiliteit en papa of mamadagen voor je werknemers te faciliteren. Dat is niet altijd makkelijk. Tevens komt deze taak vaak bij HR-managers terecht die tussen twee teams moeten opereren. Enerzijds dat van de werknemer en anderzijds dat van het management.

Als werkgever ben je gewend om heel sterk naar het eigen belang te kijken. De nieuwe generatie doet dit echter ook. Wanneer de belangen niet synchroon lopen moet één partij wel water bij de wijn doen. Het bedrijf moet veelal een omslag maken. HR is een afdeling die daar nog veel in kan winnen. Denk bijvoorbeeld aan een meer strategische regie. Waar gaat de arbeidsmarkt naar toe? Hoe is de leeftijdsopbouw in onze organisatie? En waar willen wij naar toe? HR heeft de juiste handvatten en middelen in huis om dit voor beide partijen het beste te realiseren. 

Meer weten over uw rol als organisatie?

Neem contact op met People in Place over dit onderwerp via info@peopleinplace.nl of bel met één van onze medewerkers via het telefoonnummer 078 6 111 040. 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: