• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Hoe vind je je eigen bevlogenheid terug?
Nieuwsbericht duurzaam hoevindjejebevlogenheidterug 3011

Hoe vind je je eigen bevlogenheid terug?

Alvorens je je realiseert dat je je bevlogenheid bent kwijt geraakt, heb je vaak een hele weg afgelegd van stress en problemen. Je merkt dat je van je pad bent afgedwaald, zit minder prettig in je vel en bent sneller geïrriteerd en vermoeid. Van allerlei kanten word je afgeleid en geprikkeld door dingen die er niet toe doen. Je laat je overspoelen door mediaberichten, mails en opdrachten. Ze vertellen je keer op keer dat je veel materie nodig hebt om gelukkig te zijn. Alles lijkt belangrijk en moet multi-taskend zo snel mogelijk gelezen en afgehandeld worden!  Je weet niet meer welke dromen of doelen je nastreeft. Waar is je bevlogenheid van weleer gebleven?

Dan is het de hoogste tijd om bewust stil te staan bij wat essentieel is voor jou, zowel in je werk als in je privéleven. Neem de tijd en de ruimte en reflecteer!  Verwijder tegelijkertijd datgene wat niet belangrijk is en je afleidt uit je leven. Deze keuze neemt veel stress weg. Daarmee zal je anders omgaan met het nieuws en de commercials in de media. Je laat je minder afleiden doordat je zelf kiest welke headlines of artikelen belangrijk zijn en waar je gelukkig van wordt. Het organiseren van je mailbox hangt hiermee samen. Mails die niet belangrijk zijn, verwijder je meteen. Anderen handel je af met behulp van single-tasking!  Je brein kan zich namelijk maar op één ding tegelijk concentreren. Veel mensen denken dat, als zij zoveel mogelijk dingen tegelijk kunnen, ze goed bezig zijn. Maar multi-tasking geeft veel stress en verwarring; je bent constant druk en nooit klaar. Een ding tegelijk! Praktisch kan je aan de slag met het rigoureus opruimen van overtollige spullen! Dit is de makkelijkste manier om je focus te hervinden.

Door tijd alleen door te brengen, neem je de ruimte om te ontdekken wat belangrijk voor je is, wat  je doelen en je dromen van weleer zijn, waar je je focus op wil richten en waar je bevlogenheid is gebleven. Kiezen om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is, is niet altijd eenvoudig. Het kan prettig zijn met een coach daarover in gesprek te gaan, zoals met een van de betrokken coaches van People In Place. 

Wilt u meer te weten te komen over bevlogenheid?

Kijk dan eens op:

Of neem contact op met een van de coaches van People in Place; Reinier van der Hel, Marianne Anninga-Lafleur, Evelien van der Leest-Berens en/ of Anita Roseboom. Klik hier voor contactinformatie. 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: