• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Het begrip “Passende arbeid”
Sjabloom nieuwsbericht passendearbeid website 1280x450

Het begrip “Passende arbeid”

Het begrip “passende arbeid” is heel breed. Hierdoor is het niet altijd makkelijk om dit in alle situaties goed te interpreteren. Als een en ander niet goed wordt geduid, kan dit, bijvoorbeeld bij 1e- en 2e spoor re-integratie, flinke nadelige gevolgen hebben.

In het najaar van dit jaar (2015) is de 'Handleiding omgaan met passende arbeid in het civielrecht' uitgekomen. Het is geschreven door Mr. Dr. Erik-Jan Wervelman en Mr. Thom Wildeboer en het is uitgegeven door de NVvA. De handleiding passende arbeid is voor professionals een belangrijk hulpmiddel om het handelen en het gedrag in diverse rollen en rechtsgebieden te verbeteren. Het geeft inzicht in de actuele situatie en het begrip "Passende arbeid".

Het beoordelen van "Passende arbeid" bestaat uit het matchen van de medische objectieve belastbaarheid criteria met de overeenkomende functiebelasting. Tevens worden expliciet alle facetten behorende bij de krachten en bekwaamheden en het redelijkheidbeginsel meegenomen. Het is een werkwijze waarin "passende arbeid" in alle verschijningsvormen wordt behandeld. Ook het begrip "Gangbare arbeid" wordt betrokken.

Deze handleiding geeft veel handvatten om beter met het begrip “passende arbeid” om te kunnen gaan. Het is wel raadzaam om dit in specifieke casuïstiek door/met een arbeidsdeskundige verder uit te (laten) werken. Als u hierbij hulp nodig heeft, neem dan contact op met People in Place en/ of Cereo via www.cereo.nl.

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: