• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Hoe behoud je het gevoel van geluk?
Geluk web2-2

Hoe behoud je het gevoel van geluk?

Dankbaar kunnen zijn en blijven is een voorwaarde om je geluk vast te houden. Ongeacht de omstandigheden in je leven zijn er echter dingen waar we geen grip op hebben zoals ziektes, ongelukken en andere ingrijpende veranderingen. Het kan iedereen overkomen en we lijken opeens buitenspel te staan. Een gezond leefpatroon en met voorzichtigheid door het leven gaan maakt de kans op ziektes en ongelukken kleiner. Deze zaken geheel uitsluiten is echter onmogelijk. Wat kan je dan wel doen om zoveel mogelijk het gevoel van geluk (happiness) in je leven te behouden?

Het voelen van dankbaarheid 

Een veel onderzochte en bewezen manier om dit te bewerkstelligen is het voelen van dankbaarheid. Sommige mensen hebben een leven waarin ze alles mee schijnen te hebben: een goede gezondheid, een rijk sociaal leven, een leuke job, de ideale partner, een goedgevulde bankrekening en veel spullen. Toch zulllen zij geen of minder geluk ervaren als ze niet in staat zijn om dankbaarheid te voelen.

‘Het grootste gevoel van geluk is de mogelijkheid om dankbaar te zijn’

Anderen moeten het doen met minimale middelen: een handvol mensen om hen heen, een zwakke gezondheid en weinig geld. Ook voor hen is 'dankbaarheid voelen' iets dat haalbaar is. Een goede oefening is bijvoorbeeld het maken van een spiraal van dankbaarheid voelen voor jezelf. Plaats hier in God, je gezin, je familie, je vrienden, je kennissen en collega’s, je gezondheid en alles wat je nog wel kan of hebt: je baan, je huis, je auto, de inhoud van je koelkast, je vrijheid, de lucht die je inademt enz. Noem het niet alleen op (in je hoofd) maar VOEL het ook echt.

Geen ruimte voor negativiteit

Als je dankbaarheid, echte dankbaarheid voelt dan is er geen ruimte voor negativiteit. Het ervaren van geluk is direct gelinkt aan de kwaliteit van je gedachten. Als je gelukkiger wilt zijn hoef je alleen maar gelukkige gedachten te hebben. Het is maar wat je wilt zien. Richt je je op de negatieve dingen in je leven en omgeving dan zul je meer daarvan zien en ervaren. Richt je je op wat positief is en goed voor je is, dan zul je daar meer van zien en ervaren. De kwaliteit van je gedachten is de kwaliteit van je leven. Simpeler kunnen we het niet stellen.

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: