• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Volgens Asscher "Geen transitievergoeding na twee jaar ziekte"
Transitievergoeding web

Volgens Asscher “Geen transitievergoeding na twee jaar ziekte”

Minister Asscher heeft aangegeven dat de transitievergoeding voor werknemers geschrapt zou kunnen worden na twee jaar ziekte. De werkgever moet zich dan wel aantoonbaar hard hebben ingezet voor de re-integratie van de werknemer.

Wet Werk & Zekerheid 

De Wet Werk en Zekerheid van minister Asscher moet sinds 1 juli 2015 werkgevers ervan weerhouden werknemers telkens tijdelijk in te huren. Voor flexwerkers moet het meer uitzicht bieden op een vast contract. Maar werkt dat in de praktijk? We zien dat de afstand tussen vaste en flexibele contracten juist toeneemt. Mensen met een vaste baan blijven zitten waar ze zitten waardoor de flexwerkers gedwongen moeten blijven flexwerken. 

De Transitievergoeding 

Bij ontslag heeft de werknemer recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook na een ziekteperiode van twee jaar. Voor het midden- en kleinbedrijf betekent dit hoge kosten. Deze sector klaagt reeds jaren over de dure verplichting zieke werknemers twee jaar door te betalen. De werkgever moet tevens in die periode de uitgevallen werknemers aan het werk helpen. Dit vormt een flinke drempel om mensen in vaste dienst te nemen. Na de twee jaar ziekte mag de werknemer ontslagen worden en kan de werknemer aanspraak maken op de transitievergoeding. Met deze opgelegde risico’s van twee jaar ziektewet en transitievergoeding, is het MKB huiverig om mensen aan te nemen.

De minister wil om die reden in gesprek met de betrokken partijen en is bereid werkgevers die aantoonbaar hun best hebben gedaan bij re-integratie van werknemers, te belonen. 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: