• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Follow-up: Ga de uitdaging aan tegen stress!
Followup web

Follow-up: Ga de uitdaging aan tegen stress!

In het vorige artikel ‘Stress verminderen, ga de uitdaging aan’, wordt beschreven  dat het stressniveau van medewerkers met zeker 15% vermindert, wanneer zij iedere dag tien minuten besteden aan het opschrijven van drie positieve gebeurtenissen (werk gerelateerd, privé, groot of klein). Twee van onze collega’s hebben dit vijf dagen uitgeprobeerd! Hieronder de bevindingen:

Collega 1 (man)

Dag 1 

Positieve gebeurtenissen op het werk:  potentiële klanten gebeld en afspraken kunnen inplannen. Tevens een aantal leads ontvangen om verder uit te zoeken via een bericht wat ik gestuurd heb via LinkedIn.

Positieve gebeurtenissen in de privésfeer: een ski trip met de familie ingepland waar iedereen erg enthousiast over was. Ik had geen zin om deze dag te gaan hardlopen, maar een van de ouders kon niet rijden naar de hockey. Aangeboden om te halen en te brengen. Heb ik mooi in de tussentijd een klein half uur hardgelopen en daarna nog een half uur met veteranen A meegetraind. Pittige wedstijdjes gespeeld 3 tegen3.

Dag 2

Positieve gebeurtenissen in de privésfeer: mijn oudste dochter had een meeloop dag / stage in Antwerpen. Besloten om haar toch maar met de auto op te gaan halen om 18.00 uur. Ondanks de file hebben we gezellig op de terugweg zitten kletsen. Verder was de badkamer op zolder klaar en hij werkt prima. De dames zijn helemaal blij met hun privé badkamer. Na een week schilderen en sauzen nog even poetsen en stofzuigen, en de 2e etage ziet er fantastisch uit.

Dag 3

Positieve gebeurtenissen in de privésfeer: Om kwart voor 8 vertrokken om mijn jongste zoon naar de voetbal te brengen, in de tussentijd boodschappen gedaan om daarna onder het genot van een kop koffie en de zon naar de wedstrijd te kijken. Lekker staan kletsen. De jongens hebben hard gewerkt en gewonnen. Tevens een sms gekregen met ‘oudste dochter heeft de hockeywedstrijd in Pijnacker gewonnen.’ Verder heb ik de schilderspullen naar de 1e etage verhuisd en een start gemaakt met het schoonmaken en schilderen van alle kozijnen. Wat een verschil in licht. Kleur was eerst beige nu alles wit semi-glans gemaakt. De overloop ziet eruit als nieuw.

Op het einde van de middag zijn we gaan kijken naar de hockeywedstrijd van mijn andere dochter. Ze  staan 3e en moeten tegen de nummer 1; een zeer spannende wedstrijd. Als ik naar huis ga, staan ze met 1-0 achter. Even later krijg ik een berichtje dat ze in de laatste minuut via een strafcorner met 2-1 gewonnen hebben. Dit is zeldzaam en komt bijna nooit voor. Ze hebben alle drie vandaag gewonnen en dat in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Het maandelijkse film uitje gedaan met een aantal buren uit de straat. Naar de Movies in Dordrecht en de film “Knielen op een bed van Violen” gekeken naar het boek van Jan Siebelink met in de hoofdrol Barry Atsma. Het is een heftige film, waarna we in de Klandermeulen  afsluiten met een drankje.

Dag 4

Positieve gebeurtenissen in de privésfeer: een vroeg vertrek om 05:15u naar Winterberg (Duitsland) voor een lekker dagje buiten skiën. Wij gaan met zijn drieën; de rest blijft thuis i.v.m. studie en werk. Het is lekker rustig op weg en het wordt al om 06.00u uur wat lichter in de lucht. We verzamelen met de familie en genieten de hele dag van elkaars gezelschap en kunsten. Ik kom nog een bekende tegen die ook met zijn familie daar aan het skiën is. Nadat we de allerlaatste lift voor sluiting nog nemen, dalen we rustig af en pakken de spullen in.

Als klapper gaan met zijn allen naar Mac Donalds om de dag nog even door te nemen en wat gemaakte filmpjes te bekijken. Iedereen is weer heelhuids thuis gekomen en we gaan moe maar voldaan naar bed.

Dag 5

Positieve gebeurtenissen op het werk:  Ik heb de zakelijke boekhouding en bankzaken van de afgelopen weken weer gedaan. Alles zit weer netjes ordelijk in de mappen. Ik heb meteen ook maar mijn werktas leeggemaakt en de helft door de papiervernietiger gehaald. Dat ruimt lekker op en ik heb minder te tillen. Verder heb ik een digitaal enquête formulier ontwikkeld, zodat resultaten online direct leesbaar en in grafieken meetbaar zijn.

Positieve gebeurtenissen in de privésfeer: De uitwedstrijd was dit keer in Nieuwerkerk aan de IJssel. Invallen in team 1 wegens ziekte en blessures. Normaliter speel ik laatste man, maar nu sta ik in de spits.  We winnen met  5-0 en ik maak er zelf twee. Ik ben topscoorder van de avond.

Hoe heb je het opschrijven van de ervaringen ondervonden?

“Het helpt om meer complimenten te geven aan anderen, meer bewust te zijn van de positieve dingen i.p.v. de negatieve gebeurtenissen. Pluk de dag, geniet van de dingen die leuk zijn. Het is belangrijk dat je deze ook kunt benoemen, vaak is het wel leuk maar dan zeg je het niet”

Collega 2 (vrouw)

Dag 1 

Positieve gebeurtenissen op het werk: over de gehele dag heb ik maar twee bakjes koffie gedronken; één in de ochtend en één in de middag. Verder heb ik veel water gedronken, ondanks dat ik dat niet lekker vind. Scheelt een hoop suiker per dag!

Dag 2

Positieve gebeurtenissen op het werk: Ik heb vandaag de sollicitatiemappen een nieuw gezicht gegeven en opnieuw ingedeeld. Dit was een klus wat ik al heel lang wilde doen en waar ik nu eindelijk tijd voor had. Soms word je blij van hele simpele dingen.

Dag 3

Positieve gebeurtenissen op het werk: Bah, vanochtend om 07.30u begonnen met werken i.p.v. 08.00u.  Daarvoor moet je toch wel een half uurtje eerder je bed uit.  De bedrijfsarts kon nu al zijn intakegesprekken op één ochtend  doen en hoefde niet voor één gesprek terug te komen. Toch fijn om te zien hoe blij mensen dan op een bakkie koffie reageren zo vroeg in de ochtend!

Dag 4

Positieve gebeurtenissen in de privésfeer:  Het arbeidscontract van m’n oudste zoon is getekend. Hij kreeg onverwacht een vaste baan in de schoot geworpen en binnen een week was alles in kannen en kruiken. HAPPY!

Dag 5

Positieve gebeurtenissen op het werk:  Ik ben nog steeds goed bij met alle werkzaamheden en ik  heb tijd over om de werkschijven op te ruimen.

Hoe heb je het opschrijven van de ervaringen ondervonden?

“Ik heb bijna nooit last van een stressniveau, maar het is over het algemeen natuurlijk wel goed om je bewust te zijn van positieve dingen”.

Meer weten over stress en / of stressreductie manieren? 

Neem contact op via info@peopleinplace.nl of bel naar 078 6 111 040! 

Meer lezen

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: