• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Goed resultaat persoonlijke ontwikkelingstraining!
Yoga web

Goed resultaat persoonlijke ontwikkelingstraining!

Onze persoonlijke ontwikkelingstraining is in september 2015 van start gegaan. De deelnemers vormden een gemêleerd gezelschap; van jong tot wat ouder, werkenden en niet werkenden en uiteraard verschillende achtergronden. De redenen dat men de training ging volgen, waren divers. Meerdere deelnemers waren in de positie dat ze afscheid genomen hadden van hun baan. En een aantal deelnemers was herstellende van een burn-out.  

Invulling training 

De intentie van de training was voor iedereen anders, maar denk aan: evenwicht zien te vinden tussen inspanning en ontspanning en een bepaalde rust zien te vinden. Aangeleerde patronen onderzoeken, evalueren en wanneer verandering gewenst is, hoe doe je dit dan? Natuurlijk zijn hiervoor handvatten gevonden. Hoe laat ik het werk en alles wat daar bij hoort (meestal noodgedwongen) los en welke nieuwe activiteiten wil ik oppakken? De training was voor de deelnemers een gelegenheid in hun leven om een pas op de plaats te maken, om te overzien waar men vandaan is gekomen en om te onderzoeken waar men naar toe wil. Dit is  gedaan in een tijdsbestek van negen maanden waarin we negen  keer een hele dag bij elkaar gekomen zijn.  

Elke dag had een eigen thema, waarbij de diverse onderdelen van die dag specifiek gericht waren op dit thema. De methoden die ingezet werden, hebben hun effect op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Denk bijvoorbeeld aan: (mentale) huiswerkopdrachten, delen van ervaringen, theorie over de betreffende thema’s, yoga, beweging, meditatie, rituelen, dans en mindfulness. Met deze technieken werd door iedere deelnemer stap voor stap aan zichzelf gewerkt. Op een manier die praktisch en direct is en toch diepzinnig. 

Eigen doelstellingen 

Alle deelnemers hebben bij aanvang van de training hun intentie uiteen gezet. Een doel dat ze wilden bereiken door de training te volgen. De laatste bijeenkomst was in juli 2016 en daarin hebben we uiteraard de behaalde resultaten besproken. Daaruit kwam naar voren dat elke deelnemer grotendeels het doel bereikt heeft.  

Ontvangen feedback 

Twee reviews zijn inmiddels ontvangen over de ervaring met de training: 

Review 1

Ik heb de persoonlijke ontwikkelingstraining van Anita gevolgd. Het is een hele fijne cursus als je zoals ik werkeloos bent geworden waardoor je een  grote verandering in je leven krijgt.
Ik heb een beter inzicht in mezelf gekregen en weet beter wat ik wil. Het waren hele fijne lessen.

Review 2

Wat ik nooit had verwacht, gebeurde opeens: ik werd ontslagen! Je komt dan niet alleen in een emotionele rollercoaster terecht, maar moet ook snel beslissingen nemen over je financiële situatie. Via een outplacement traject ben ik bij People in Place terecht gekomen. Na een intakegesprek en sollicitatietraining is er een gesprek geweest over het volgen van een persoonlijke ontwikkelingstraining. Deze training werd gegeven door Anita Roseboom die ons goed heeft begeleid. 

Omdat ik al meteen een nieuwe baan had, was ik vrij sceptisch over de training en wist ik niet of dit voor mij extra waarde zou geven. Maar door het groepsgevoel wat al snel ontstond en door de goede begeleiding van Anita was het toch fijn om te volgen. De doelen die aan het begin zijn gesteld, heeft iedereen min of meer behaald.

Een nieuwe baan had ik al zonder de inmenging van People in Place, maar door de training ben ik assertiever en sterker geworden.

Anita outplacement traject

Ook deelnemen aan de volgende persoonlijke ontwikkelingstraining? 

Bekijk onze dienst persoonlijke ontwikkelingstraining voor meer informatie. Neem voor de mogelijkheden contact op met People in Place via 078 – 6 111 040 of mail naar info@peopleinplace.nl

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: