• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Duurzame inzetbaarheid op de agenda van HR
Health web

Duurzame inzetbaarheid op de agenda van HR

Het thema duurzame inzetbaarheid van medewerkers staat de laatste paar jaar steeds vaker centraal op de agenda van HR Managers. Gezond en fit de eindstreep halen van een werkend bestaan, wordt de uitdaging van zowel de werkgever als de werknemer. Doet u voldoende aan (uw) gezondheid?

AOW- en pensioenrechtleeftijd omhoog

Afgelopen week is bekend gemaakt dat de AOW-leeftijd  in 2022 met drie maanden omhoog gaat naar 67 jaar en drie maanden. De verhoging is het gevolg van de gestegen levensverwachting volgens de cijfers van CBS. Als gevolg hiervan wordt ook de pensioenrechtleeftijd met ingang van 1 januari 2018 verhoogd.

Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van HRM-ers in de publieke sector vindt dat een werkgever zich actief met de gezondheid van hun (vaste) medewerkers moet bemoeien. Hiermee schuift HRM steeds meer naar de invloedssfeer van de privé omgeving van de eigen medewerkers, op het gebied van gezondheid en geestelijk welbevinden.

Ziekteverzuim (oudere) medewerkers beperken

Het uiteindelijke doel is om het ziekteverzuim bij (oudere) medewerkers te beperken. HRM kan hiervoor een aantal instrumenten inzetten die zij tot haar beschikking heeft zoals leeftijdsbewust personeelsbeleid, arbeidsomstandighedenbeleid en het eventueel inzetten van jobcrafting of het zetten van extra stappen in het demotie beleid.

Het deel van de fysieke gezondheid is het meest beïnvloedbaar daar waar het zit in gezonde voeding en het actief blijven bewegen. Zowel het stimuleren van gezond eten als het stimuleren van beweging kan rekenen op veel bijval door de HRM-ers.

Gezonde voeding bevorderen

Werkgevers kunnen invloed uitoefenen op het gezond eten op de werkvloer, maar ook buiten werktijd en hier gerichte campagnes op voeren. 

Een van de collega’s van People in Place is Orthomoleculair therapeut & lifestyle coach. Zij verzorgt workshops en coaching op het gebied van gezondheid en voeding. Dit laatste past helemaal in een campagne voor gezonde voeding en kan leuk als teambuilding gebruikt worden om de werkweek op de zaak af te sluiten.

Voldoende beweging stimuleren

Ook voor het stimuleren van meer beweging binnen en buiten het werk is een aanpassing te maken in de arbeidsvoorwaarden of (flexibele)werktijden. Een aantal medewerkers van People in Place is lid van sportverenigingen en zelf actief als (jeugd) coach / trainer of begeleider. Deze kunnen heel gericht tips geven over welke sportieve activiteiten makkelijk in een drukke agenda passen. Daarnaast heeft People in Place partners die zich specifiek bezighouden met sport fysiotherapie voor Fitness, Life style en Welzijn.

Soms is het niet zo moeilijk om wat meer te bewegen: pak wat vaker de fiets, ga wandelen, neem de trap in plaats van de lift of probeer eens wat meer te gaan hardlopen. De buiten activiteiten vragen wel om wat extra motivatie in het donkere en koude seizoen!

In een van de volgende nieuwsbrieven zullen we uitgebreid terugkomen op het thema: gezondheid en voeding. Schrijf u hier in

Voor meer informatie of specifieke vragen kunt u contact opnemen met People in Place, telefoon: 078-6111040 of stuur een e-mail naar: info@peopleinplace.nl.

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: