• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Nieuw: competentiescan voor betere (team)prestaties!
Competentiescan

Nieuw: competentiescan voor betere (team)prestaties!

Vaak kunnen er op de werkvloer irritaties ontstaan doordat individuele werknemers taken (of deeltaken) uitvoeren die niet of minder goed aansluiten op zijn of haar competenties. Veelal kost dit de medewerker veel energie en het gevolg kan tevens zijn dat het werk niet of half gedaan wordt. Dit levert frustraties of irritatie op bij het overige personeel wanneer de voortgang van het werk in het gedrang komt. Deze situaties komen vaker voor dan u denkt.

De competentiescan voor beter inzicht in uw personeel

Om de werkzaamheden van uw medewerkers goed af te stemmen op ieders competenties bieden wij de competentiescan aan. Door middel van deze test krijgt u beter inzicht in de vaardigheden van uw personeel. Tevens bevordert de test de interne samenwerking tussen teamleden, omdat de teamleden meer bewust worden van hun eigen en van elkaars competenties en valkuilen.

Wanneer het gehele team meer inzicht in elkaars mogelijkheden en kwaliteiten krijgt, ontstaat er een nieuwe situatie waarbij het team meer begrip toont voor elkaar. Ook zorgt de test voor een verschuiving van (deel)taken, ook wel ‘jobcarving’ genoemd, zodat de juiste taken bij de juiste persoon terecht komen. De werkzaamheden en individuele competenties worden voor het team zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. In andere woorden: ‘geen verdediger meer in de spits en geen aanvaller in het doel opgesteld; ieder op z’n plaats.’ 

De voordelen van de competentiescan

Zowel de teamprestaties als de individuele prestaties zullen toenemen, wat voor een betere werksfeer zorgt. Uw verzuim zal dalen en daarmee zal ook de duurzame inzetbaarheid per medewerker toenemen.

De scan is voor zowel leden in teamverband als individuele personen beschikbaar.

Meer weten over deze specifieke test?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers via 078 6 111 040 of mail naar info@peopleinplace.nl. Wij staan u graag te woord!  

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: