• Bel ons 078 - 6 111 040

Nieuws

Home » Nieuws » Banengroei Zelfstandig Professionals (ZZP'ers) zet door in 2016
Banengroei

Banengroei Zelfstandig Professionals (ZZP’ers) zet door in 2016

De cijfers liegen er niet om; ondanks de kwakkelende beurs zit de markt voor Zelfstandig Professionals (ZZP-ers) in de zakelijke dienstverlening in een opgaande lijn. In 2015 is deze stijging ingezet en het ziet er naar uit dat deze trend in 2016 zal doorzetten. Dit is volgens bronnen van ZP facts. 

Met de invoering van de wet Werk en Zekerheid in 2015 heeft de overheid besloten dat er minder afstand moet komen tussen vaste en flexibele arbeid. De tijden van vaste contracten zijn de afgelopen jaren afgenomen en steeds meer specialisten gaan als ZZP-er werken. Ook veel bedrijven ervaren het flexibel inhuren van specialisten als een pré.Tot voor kort kon men als ZZP-er met een VAR-verklaring werkzaamheden bij diverse opdrachtgevers verrichten. Door de voortdurende discussie over “schijn”-zelfstandigheid treedt per 1 mei de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties in werking.

Tussenkomst- of bemiddelingsmodel

ZZP-ers/ intermediairs kunnen vanaf 1 mei 2016 werken met de modelovereenkomst tussenkomst of het bemiddelingsmodel. Bij de Modelovereenkomst tussenkomst ZZP-intermediair gaat de intermediair een overeenkomst van opdracht aan met de ZZP'er. De intermediair (bijv. People in Place) wordt dan de juridische opdrachtgever van de ZZP'er. Voorbeelden van deze overeenkomst zijn al te downloaden op de site van de rijksoverheid  (ministerie van financiën). Hier kunnen ZZP'ers en intermediairs de Modelovereenkomst tussenkomst downloaden. Bij bemiddeling gaat de ZZP'er de overeenkomst van opdracht rechtstreeks aan met de eigenlijke opdrachtgever, waarbij de intermediair als derde partij zijn diensten aanbiedt. De NBBU heeft ook hiervoor een modelovereenkomst opgesteld. Voor meer informatie zie ook de website van de NBBU (www.nbbu.nl) 

Op dit moment zijn er nog wel wat onduidelijkheden. Hier wordt door belanghebbenden hard aan gewerkt. Heeft u als opdrachtgever vragen over het bemiddelen van ZZP-ers, neem dan gerust contact met ons op. Tel. 078-6111040. Ook voor het maken van een passende offerte voor de inleen van Zelfstandig Professionals (ZZP-er) bent u bij ons aan het juiste adres! Graag komen wij bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Terug naar overzicht

People in Place is actief in de regio: