• Bel ons 078 - 6 111 040

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Home » Nieuws

Wij zoeken een ervaren re-integratiecoach!

Wil jij dat naar je werk gaan voelt als thuiskomen?

En dat dit ook voor anderen zo zou moeten zijn?

lees verder...

Een op staande voet ontslagen werknemer kan recht hebben op een transitievergoeding

De Hoge Raad heeft op 30 maart 2018 overwogen dat in geval van een rechtsgeldig gegeven ontslag op staande voet de ontslagen werknemer recht kan hebben op een transitievergoeding, te weten indien de gedragingen van de werknemer niet ernstig verwijtbaar zijn. Het gaat om het volgende.

lees verder...

Re-integratie arbeidsongeschikte werknemer verleden tijd bij toenemende krapte op de arbeidsmarkt?

“De economische groei in Nederland is sterker dan die in andere eurolanden en de werkloosheid daalt volgend jaar naar het laagste niveau sinds 2001. Dat stelt het Centraal Planbureau vast in het Centraal Economisch Plan 2018”. Goed nieuws! Maar vooral interessant om te weten, voor ons als re-integratie bureau, of medewerkers met een arbeidsbeperking ook van deze economische groei en toegenomen krapte op de arbeidsmarkt weten te profiteren.

lees verder...

De loopbaancheck, wat houdt het in?

De loopbaancheck is een effectief instrument in het kader van preventie en past in een goed beleid van duurzame inzetbaarheid. Het traject bestaat uit maximaal drie gesprekken met een coach.

lees verder...

Regeerakkoord 2017 en de gevolgen voor het arbeidsrecht

In het regeerakkoord van 10 oktober 2017, ‘Vertrouwen in de toekomst’, staat onder meer vermeld dat het tijd wordt om de arbeidsmarkt te moderniseren en dat het de ambitie van het kabinet is dat meer mensen aan het werk kunnen gaan in contracten voor onbepaalde tijd. Vast werk moet minder vast worden en flexwerk minder flex. Zelfstandigen moeten de ruimte krijgen om te ondernemen en schijnzelfstandigheid moet worden aangepakt. Hieronder wordt een aantal van de aangekondigde wijzigingen kort weergegeven.

lees verder...

People in Place is actief in de regio: