• Bel ons 078 - 6 111 040

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Home » Nieuws

Regeerakkoord 2017 en de gevolgen voor het arbeidsrecht

In het regeerakkoord van 10 oktober 2017, ‘Vertrouwen in de toekomst’, staat onder meer vermeld dat het tijd wordt om de arbeidsmarkt te moderniseren en dat het de ambitie van het kabinet is dat meer mensen aan het werk kunnen gaan in contracten voor onbepaalde tijd. Vast werk moet minder vast worden en flexwerk minder flex. Zelfstandigen moeten de ruimte krijgen om te ondernemen en schijnzelfstandigheid moet worden aangepakt. Hieronder wordt een aantal van de aangekondigde wijzigingen kort weergegeven.

lees verder...

2e spoor re-integratie en conflict

Het gebeurt regelmatig, een re-integratie 2e spoor traject, waarbij bij de intake duidelijk wordt dat er (ook) sprake is van een conflict. Een conflict met een collega en/of met de werkgever/leidinggevende. Een extra hindernis om de mindset van de werknemer richting werk te krijgen.

lees verder...

Heb je de moed om je focus te leggen op jezelf? met boek- en filmtips!

We hebben aandacht voor van alles, behalve voor onszelf. We zijn constant bezig met anderen via whatsapp, sms, facebook, instagram en andere sociale media, waardoor je brein voortdurend in beweging is met een continue stroom van gedachten en reacties daarop. Door al die onrust is er nauwelijks ruimte voor je eigen gedachtewereld of overwegingen.

lees verder...

Je droombaan in zicht

De economie groeit, het aantal banen stijgt en de werkloosheid neemt af. De Nederlandse economie groeit al dertien kwartalen op rij volgens de cijfers van het CBS. Vooral het aantal banen van werknemers neemt toe. De opwaartse trend in het aantal ontstane vacatures die is ingezet sinds de herfst van 2013, zet zich voort. In het tweede kwartaal van 2017 zijn er 264 duizend vacatures ontstaan en er zijn 204 duizend openstaande vacatures.

lees verder...

Kwaliteitscertificaat Blik op Werk

People in Place heeft in 2009 besloten om zich aan te sluiten bij het keurmerk Blik op Werk. Opdrachtgevers (o.a. UWV) en cliënten vragen naar het keurmerk. Dit geeft ze vertrouwen dat ze met een kwalitatief goede partij zaken doen.

Elk jaar worden er audits uitgevoerd waarin we moeten aantonen dat wij voldoen aan de gestelde eisen die het keurmerk stelt aan kwaliteitsnormen. Om dit onafhankelijk te kunnen meten heeft People in Place gekozen voor de auditeurs van DNV. De auditor komt jaarlijks een dag “meedraaien” om het hele systeem en de werkwijze te controleren.

lees verder...

People in Place is actief in de regio: