• Bel ons 078 - 6 111 040

Reviews

Home » Onze klanten » Reviews » Voormalig leerkracht basisonderwijs (maart 2018)

Voormalig leerkracht basisonderwijs (maart 2018)

Na jaren in het basisonderwijs gewerkt te hebben merkte ik gaandeweg dat ik me steeds minder kon vinden in mijn werk als leerkracht. Wat voor mij belangrijk was kon ik er niet meer voldoende in kwijt. Toen heb ik samen met mijn werkgever besloten de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Wat ik heel spannend vond! Want mijn werk is belangrijk voor me.

Onderdeel van het beëindigen van mijn overeenkomst was een outplacementtraject bij People in Place. Daar hebben ze me op diverse vlakken ondersteund in mijn trajectstappen.

Zoals de sollicitatietraining bij Han van de Graaff. Die heeft er voor gezorgd dat ik een goed zoekprofiel had, een goeie CV en sollicitatiebrief. Maar ook waar ik vacatures kon vinden. LinkedIn is een belangrijk onderdeel.  Van hem heb ik geleerd een goeie elevator pitch te houden bijvoorbeeld, waarin je de positieve kanten van jezelf benoemt.  Dat heb ik in de training geoefend en later heb ik daar veel aan gehad. Want in de alle sollicitatie gesprekken die ik heb gehad kwam steeds de vraag ‘waarom ik dacht dat ze mij voor die baan zouden moeten nemen’. Dus dat is echt heel belangrijk. Door het vaker te doen wordt het ook een beetje makkelijker, oefenen helpt. Ook vond ik het heel belangrijk om me op diverse vacature sites in te schrijven.

Als ik op sollicitatiegesprek ging bereidde ik mezelf goed voor. En dan nam ik altijd mijn CV mee en mijn goede eigenschappen schreef ik dan nog even op een blaadje als reminder en ik nam vragen mee die ik nog wilde stellen. Het voelt prettig als je je goed voorbereid, je krijgt niet zoveel kansen voor een gesprek dus als je uitgenodigd wordt moet je je kans pakken.

Het traject bij People in Place heb ik als prettig ervaren. Ik heb samen met mijn coach Anita Roseboom mijn mogelijkheden onderzocht, het is prettig om dit samen te doen. De gesprekken zorgden voor meer zelfvertrouwen. Samen bedachten we ook strategieën over wat ik nog meer kon ondernemen om een baan te bemachtigen. Want ik zag best veel interessante vacatures en heb goede brieven geschreven maar dat betekent nog niet dat je direct een baan hebt. Soms wist ik het even niet meer en dan bespraken we dit samen. Na zo’n gesprek kon ik altijd weer verder.

En dat alles heeft in ongeveer 5 maanden geleid tot een hele leuke baan als Leesconsulent cq Bibliotheekconsulent. In eerste instantie voor 20 uur per week, maar nu is het al weer uitgebreid naar het aantal uren dat ik normaliter werk.

Dit werk is zo leuk. Ik kom weer tot mijn recht in mijn werk!

People in Place is actief in de regio: