• Bel ons 078 - 6 111 040

Reviews

Home » Onze klanten » Reviews » Review R.B.M. (oktober 2017)

Review R.B.M. (oktober 2017)

Langs deze weg vertel ik mijn ervaring over mijn verandering van baan. Na 16 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt vond ik het tijd voor verandering. Ik wist nog niet precies hoe of wat maar ik had besloten, ook in overleg met mijn werkgever, om mijn arbeidscontract te beëindigen.

En dat vond ik ontzettend spannend. Ik ben kostwinner en ben verantwoordelijk voor mijn kind. Maar mijn gevoel dat ik een switch moest maken, ik ben 46 jaar, was sterk genoeg om de stap te nemen en mijn zekerheid van een vast dienstverband op te geven.

Hierdoor kwam ik in de WW en daarnaast kreeg ik via mijn werkgever een outplacement traject bij People in Place aangeboden. Hier heb ik volop gebruik van gemaakt. Want hoewel mijn hart ligt bij het werken met kinderen, wilde ik ook graag onderzoeken wat mijn focus zou kunnen zijn voor de toekomst, want ik heb ook behoefte aan iets nieuws.

Met behulp van Anita mijn coach bij People in Place heb ik duidelijk kunnen krijgen wat ik graag wil. Hoewel die functie nog niet direct tot de mogelijkheden behoort, heb ik inmiddels wel weer een baan in mijn ‘oude’ vakgebied en wel bij een organisatie waar de potentie aanwezig is om mijn ‘droombaan’ te realiseren. Voor mij fantastisch. Ik vind mijn werk sowieso leuk, maar op deze manier heb ik ook weer uitdaging en toekomstperspectief.

Per 25 september is mijn nieuwe baan officieel ingegaan en ik ben er heel erg blij mee. Heel enthousiast en gemotiveerd ga ik daar aan de slag. Het is ook nog eens in mijn eigen woonomgeving, ideaal.

In mijn traject bij People in Place heb ik mezelf kunnen zijn. Altijd heb ik kunnen vertellen wat ik kwijt wilde en ik kon altijd vragen stellen. Er is naar me geluisterd en er werd mee gedacht. En ook kreeg ik goede opdrachten mee om me te oriënteren op mogelijkheden, bijvoorbeeld qua scholing dan wel omscholing. Altijd werd ik goed ontvangen waardoor ik me welkom voelde. Kortom een prettige samenwerking.

Ook de sollicitatietraining bij Han van de Graaf heb ik als heel leerzaam ervaren. En het was ook nog eens een leuke groep! Met sommige deelnemers heb ik ook nu nog contact. Han heeft mij goede tips gegeven, bijvoorbeeld voor mijn CV. Er werd aandacht gegeven om het zo op te stellen dat het opvalt, net een beetje anders dan gewoon. Daar kreeg ik dan ook positieve reacties over, ook van mijn nieuwe werkgever.

De onderdelen van het traject waren goed afgestemd, ik heb nooit ‘druk’ ervaren bijvoorbeeld. Uiteindelijk is de duur van mijn traject langer geweest dan oorspronkelijk gepland. Maar dat wilde ik zelf, zodat ik de tijd had om dingen op het juiste moment te doen en zo maximaal het traject kon benutten.

Ik ga enthousiast aan de slag in mijn nieuwe baan!

People in Place is actief in de regio: