• Bel ons 078 - 6 111 040

Reviews

Home » Onze klanten » Reviews » Review Ria (juli 2017)

Review Ria (juli 2017)

Begin mei 2017 ben ik begonnen met de Hartcoherentie training. Het doel voor mij was beter met stress om leren gaan.

Ervaring

Drie keer per dag doe ik mijn oefeningen en ik merk dat ik er rustiger van wordt. Gaandeweg merkte ik dat ik een hogere score haalde met het oefenen, dat laat het apparaatje zien dat ik gebruik. Soms voel ik ook dat ik rustiger ben en een andere keer heb ik het minder in de gaten.

Totdat er een stressperiode was. Ik heb best wel een flinke stressbron in mijn leven die bij tijd en wijlen opspeelt. En toen dacht ik dat het apparaatje waar ik mee oefende stuk was, zo laag waren mijn scores. Totdat ik me realiseerde dat dit kwam doordat ik zoveel stress had. Dat was best confronterend.

Dankzij de training kon ik er voor zorgen dat ik in de nacht niet meer in een paniekaanval terecht kwam. Ik voelde het wel maar kon er uit blijven. Dat was al een enorme verbetering. Want zo’n 6 jaar geleden ben ik aan mijn hart geopereerd en met zo’n paniekaanval ben ik bang dat mijn hart het zal begeven. Wat natuurlijk niet gebeurt maar het is niet fijn. Verder heb ik met behulp van mijn psycholoog en Anita, de coach van People in Place, beter handen en voeten kunnen geven aan hetgeen mij zoveel stress oplevert. Door de hartcoherentie training merk ik dat ik minder snel in de stress ga. En als ik er in ga dat ik er dan wel sneller weer uitkom, ik blijf er niet meer zo lang in hangen.

Inmiddels train ik nu 3 maanden met Hartcoherentie. En gisteren realiseerde ik me dat ik al twee weken lang goed slaap. Sinds mijn operatie 6 jaar geleden, heb ik niet meer goed geslapen, althans niet zonder slaapmiddelen. En nu slaap ik al 2 weken goed, de hele nacht door, zonder slaappillen. Daar ben ik heel blij om.

Ik ga zeker door met de hartcoherentie. Gaandeweg merk ik wel dat ik het regelmatig vanzelf al toepas, zonder dat ik er speciaal voor ga zitten. Maar één of twee keer per dag werk ik nog met de adembegeleider van het hartcoherentie apparaatje.

Ria

People in Place is actief in de regio: