• Bel ons 078 - 6 111 040

Reviews

Home » Onze klanten » Reviews » Review Mireille (juli 2016)

Review Mireille (juli 2016)

Vanuit een situatie van werkloosheid kwam Mireille bij People in Place terecht. Uit de diverse mogelijkheden werd mindfulness gekozen als de therapie die het beste bij haar en haar situatie paste. Verder kreeg zij begeleiding bij het solliciteren.

“Ik had één keer per maand een gesprek met Anita. Zij heeft mij op een vertrouwde en prettige manier begeleid bij het solliciteren. Dat was heel fijn!”

Training

Ook de training mindfulness vindt maandelijks plaats en wordt gegeven door Anita Roseboom. Vooral de afwisseling van meditatie, yoga en werken met de chakra’s wordt als geweldig ervaren. Na iedere bijeenkomst krijgen de deelnemers dagboek opgaven om te maken. De antwoorden mailen ze naar Anita die daarop haar commentaar geeft.

“Ik keek iedere maand uit naar de training. Door het commentaar van Anita leerde ik steeds weer een beetje bij over mijzelf. Dit heeft me erg geholpen bij het omgaan met een grote verandering in mijn leven.” 

Zelfbewustzijn

Bij People in Place leren de deelnemers beter hun grenzen te stellen. In een stijgende lijn van zelfbewustzijn creëren ze daarbij ook meer tijd voor zichzelf en bouwen ze zelfvertrouwen op.

“Door de voortreffelijke begeleiding van Anita bij het solliciteren, heb ik er ook meer vertrouwen in gekregen dat ik ander werk zal gaan vinden.”

Veelgestelde Vragen

  • Hoe faciliteert People in Place de Werving & Selectie van Personeel?Open of Sluiten

    In samenwerking met Slagkracht Personeel zijn wij gespecialiseerd in het werven en selecteren van personeel. Op professionele wijze helpen wij personeel aan een (vaste) baan. De kandidaat kan zowel direct in dienst treden bij de opdrachtgever, als eerst op uitzendbasis (NBBU) werken. Dit is afhankelijk van de wensen van de kandidaat en de opdrachtgever. Bekijk voor meer informatie People in Jobs.

  • Indien ik twijfel aan outplacement, welke opties heb ik dan?Open of Sluiten

    Bij twijfel adviseren wij als eerste om te achterhalen hoe het komt dat de medewerker zijn of haar bevlogenheid voor het werk is verloren. Ondersteuning en/of coaching kunnen de situatie ten goede keren (preventieve coahcing). Daarnaast kunt u kijken in hoeverre het contact met uw medewerker hersteld kan worden, bijvoorbeeld door middel van mediation. De mediator ondersteunt werkgever en werknemer bij verstoring van de communicatie, gebrek aan vertrouwen of bij escalatie. Een andere optie waar u voor kunt kiezen is loopbaancoaching. Aanleiding is vaak onvrede in de huidige functie of veranderingen in de organisatie waardoor de functie mede is veranderd. Veranderingen in lichamelijk of mentaal functioneren kunnen ook een reden zijn voor het bekijken van de huidige loopbaan en te zoeken naar mogelijkheden elders.Mochten de wegen al te ver uit elkaar zijn gegroeid, is afscheid nemen via outplacement de beste oplossing voor zowel werkgever als werknemer.

  • Hoe kan ik mijn zieke werknemer het beste begeleiden naar een andere werkgever?Open of Sluiten

    Indien terugkeer naar eigen werk in een vroeg stadium niet meer haalbaar is, adviseert People in Place om uw medewerker zo snel mogelijk te laten oriënteren op zijn arbeidsmogelijkheden bij een andere werkgever (zie re-integratie 2e spoor traject). De duur van de werkloosheid en/of de inactiviteit is een van de grootste beperkingen om door te stromen in een andere functie. Bij de begeleiding dient u te beschikken over goede kennis van wet,- en regelgeving en de inzet van interne of extern skills om uw medewerker op een goede manier te begeleiden naar een aangepaste functie die aansluit op zijn of haar belastbaarheid. 

Klik hier voor meer Veelgestelde Vragen

People in Place is actief in de regio: