• Bel ons 078 - 6 111 040

Reviews

Home » Onze klanten » Reviews » Review Lisa (november 2015)

Review Lisa (november 2015)

Mijn naam is Lisa en begin juli 2014 werd alles anders…

De beginsituatie

In juli 2014 heb ik in goed overleg met mijn werkgever ontslag gekregen. Door een reorganisaties was ik boventallig verklaard en heb ik, na veel nadenken, wikken/wegen, piekeren en vele tranen, de keuze gemaakt geen andere (lagere) functie binnen de organisatie te accepteren en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Na bijna 20 dienstjaren kon ik me niet voorstellen ergens anders te werken, maar heb ik toch de sprong in het diepe gemaakt. Met behoud van salaris mocht ik per direct (juli 2014) vertrekken en zou ik officieel per 1 december 2014 uit dienst zijn. Dit betekende dat ik bij het UWV een WW-uitkering mocht aanvragen en op zoek moest gaan naar een andere fulltime baan. Het zorgde voor veel rompslomp en uitzoekerij. Samen met mijn re-integratiecoach Anita Roseboom, heb ik mijn ideeën besproken. 

De werkervaringsplaats(en)

Na overleg heb ik een outplacementtraject gevolgd. Ik wilde niet stil gaan zitten en ik heb toen besloten een deeltijdopleiding te gaan volgen tot Directie Secretaresse. People in Place bood mij aan om op hun kantoor stage te lopen als receptioniste / secretaresse. In september 2014 ben ik begonnen en ik heb het erg naar mijn zin gehad en veel geleerd over mezelf en de functie.Gedurende mijn stage en opleiding kreeg ik weer meer overzicht en rust in mijn leven. Het werd mij steeds duidelijker dat dit niet was wat ik wilde. Ik wilde een bepaalde functie binnen een gemeente en ging mijn doelen bijstellen. Ondanks de goede sollicitatietrainingen van Han van de Graaf bij People in Place en de daaruit voortvloeiende sollicitatiebrieven, lukte het mij niet een werkervaringsplek te bemachtigen. Na slechts één telefoontje van Anita ging er bij de gemeente waar ik nota bene zelf woonachtig ben een deur open. Dit resulteerde in een werkervaringsplek op een afdeling waar ik graag zou willen werken als consulente. Nog geen week na de start werd mij een betaalde baan aangeboden en de opleiding tot consulente en een maand nadien, 1 mei 2015, was ik officieel ambtenaar binnen mijn eigen gemeente!

Eindresultaat

In juli 2015 krijg ik, na hard werken, mijn diploma Secretaresse (versnelde opleiding) en in november 2015 start ik mijn nieuwe opleiding tot WMO consulente op de Bestuur academie. Het afgelopen jaar was zeer emotioneel, verwarrend, onzeker en intensief, maar het is voor mij duidelijk dat het belangrijk is om actief te blijven binnen de arbeidsmarkt en een netwerk op te bouwen met behulp van alle mensen om je heen. People in Place was een belangrijk stukje van mijn netwerk en heeft mij goed geholpen mijn netwerk verder uit te bouwen. Mijn re-integratie was mede dankzij People in Place absoluut een groot succes. Ik zie de toekomst weer met een lach op mijn gezicht en voel me weer als een vis in het water in mijn nieuwe functie!

People in Place is actief in de regio: