• Bel ons 078 - 6 111 040

Reviews

Home » Onze klanten » Reviews » Review Claudia (januari 2016)

Review Claudia (januari 2016)

Mijn naam is Claudia. Bijna een jaar geleden kwam ik terecht bij People in Place. Het was best spannend, herstellende van een burn-out en toch opzoek naar passend werk. Dit lukte helaas niet bij mijn eigen werkgever en zo belande ik in het re-integratie 2e spoortraject.

De gesprekken

De gesprekken verliepen goed. In eerste instantie werd er gekeken naar ‘wie ben je?’ dat was best grappig; omdat je soms het spoor bijster bent en je dat eigenlijk helemaal niet meer weet. Wil ik nog wel hetzelfde werk doen of wil ik toch iets heel anders gaan doen? Dit was een goede vraag om over na te denken. Hierna kwam de vraag ‘wat wil je en wat kan je nog?’ Na een uitgebreide test kwam er veel op papier te staan. Met dit in het achterhoofd gingen we samen aan de slag. Gemiddeld één keer in de twee weken bekeek ik samen met mijn coach hoe ik ervoor stond en hoe het met mij ging.

De coaching

De coaching werd gegeven door mijn coach Jose Lozano Correa en ging af en toe met een lach en een traan. Maar er was altijd tijd voor een goed gesprek. Mijn ervaring was dat ik deze gesprekken echt niet wilde missen. Het gesprek was vaak verhelderend, ik kreeg positieve feedback en ik ging altijd weer met ideeën de deur uit. Dagelijkse en werkgerelateerde gebeurtenissen werden van een andere kant bekeken en ik kreeg andere opties voorgehouden. Dit was heel prettig. Er werd veel rekening gehouden met mijn staat van welzijn en ik werd niet gepushed. Dit zorgde ervoor dat ik zelf kon aangeven wat wel bij mij paste en wat niet. Er was veel persoonlijk contact en ik voelde echt de betrokkenheid van mijn coach. Hij was met mij begaan en wou mij graag helpen. We waren veel bezig met solliciteren en mijn coach stuurde ook wekelijks vacatures door die hij voor mij gevonden had. Zo werkten we samen aan mijn terugkeer naar werk.

Gevolgde trainingen

Wanneer je je al een tijdje niet meer begeeft op de arbeidsmarkt, kunnen er dingen zijn veranderd. Dit kan bijvoorbeeld de manier van solliciteren zijn, maar ook de manier van het schrijven van motivatiebrieven, tot aan de inzet van social media. Tijdens mijn re-integratietraject was daar voldoende ruimte voor. Ik heb de social media training gevolgd, ter bevordering van mijn sollicitatie skills. De training was pittig, maar ook erg leerzaam. Echter had de training voor mij langer mogen duren.

Als laatste onderdeel volgde ik de persoonlijke ontwikkelingstraining. Deze training is echt een aanrader. Samen met een groep mannen en vrouwen gingen we aan de slag. De training bestond uit het luisteren en kijken naar jezelf. Dat lichaam en geest een geheel zijn, daar kwam ik snel achter. Ook dat je eigenlijk gewoon op jezelf moet vertrouwen. Uitgaan van je eigen kracht was een goede les. In eerste instantie dacht ik dat dit een wat zweverige cursus zou zijn (haha) maar dat was het zeker niet! Ook dit was qua tijdsbesteding geweldig (één keer per maand) en om samen met lotgenoten te zijn en het samen te kunnen delen. Je voelde je begrepen en gesteund en je voelde je vooral niet meer zo alleen. We stonden stil bij de afgelopen periode en alles wat we hierin hebben meegemaakt. Hierdoor ging ik weer terug naar mezelf, de basis dus! Al met al vond ik mijn re-integratie traject bij People in Place een succes!

People in Place is actief in de regio: