• Bel ons 078 - 6 111 040

People in Training

Home » Diensten » People in Training » Timemanagement training

Timemanagement training

Timemanagement training geeft u of uw medewerker inzicht en handvatten om gestructureerd en vol zelfvertrouwen de dagelijkse werkzaamheden tegemoet te treden.

Wanneer is time management nuttig? 

Bij volle werkdagen stapelt het werk zich tussendoor gewoon steeds weer op. Collega’s komen te pas en te onpas vragen om informatie of om zaken op te pakken. Daarnaast ontstaan er steeds verzoeken om nog even snel iets te regelen. Hierdoor is het lastig om de eigen agenda te volgen. De planning die ’s-morgens gemaakt wordt, verandert gedurende de dag door onvoorziene gebeurtenissen. Het wordt hoog tijd om hier verandering in aan te brengen en de werkdruk te gaan “organiseren”.

Een timemanagement training is nuttig bij de volgende vragen: 

  • Hoe kan ik mijn werkzaamheden efficiënter organiseren?
  • Hoe krijg ik meer invloed op mijn eigen agenda?
  • Hoe kan ik structuur aanbrengen binnen mijn dagelijkse takenpakket?
  • Moet ik binnen mijn huidige functie op alles “Ja” zeggen?

Naast antwoorden op bovenstaande vragen worden er ook tips & tricks gegeven. Hoe ga ik nu met werkdruk om, maar belangrijker: hoe ga ik hier in de toekomst mee om?

Hoe gaat de training in zijn werk? 

Deelnemers van de timemanagement training leren in twee dagdelen om de juiste keuzes te maken. Ze leren om vaker  “nee” te zeggen. Ze gaan delegeren en onderhandelen over uit te voeren opdrachten/taken. Door goed agendabeheer krijgen ze meer inzicht in hun eigen gedrag. Eerst maken we inzichtelijk waar de valkuilen zitten. Daarna gaan ze twee weken zelf op hun werkplek aan de slag om bij te houden hoe hun dag eruitziet. Welke taken voer ik uit? Hoe vaak gaat mijn telefoon, wat zijn nog meer stoorzenders gedurende de dag? Daarna gaan we samen aan de slag om te kijken hoe we de werkdag efficiënter kunnen invullen. Dit leidt tot meer overzicht gedurende de dag en leidt tot minder stress. Met deze praktische tips en prioriteitenlijst kunnen ze na de training direct voortvarend aan de slag.

Wat is het resultaat?

  • Werkzaamheden efficiënter en effectiever kunnen inrichten
  • Doelmatiger werken en beter kunnen communiceren over uitvoering van taken
  • Inzicht hebben in eigen werkstijl en prioriteiten kunnen stellen
  • Kunnen onderhandelen en delegeren, “Nee”  kunnen zeggen
  • Stressreductie door creëren van overzicht, controle en rust in het werk.

Belangrijk is dat de deelnemer zich al voorbereidt op de training. De sessies zijn in kleine groepjes omdat de deelnemers allemaal een eigen profiel, functie en achtergrond hebben. 

Wat is de tijdsduur van de training?

Deze timemanagement training omvat twee sessies van 3 uur. Tussen de trainingen zit een periode van twee weken waarin de cursist dagelijks  zijn checklist dient bij te houden. Iedere training is inclusief één uur aanvullende individuele training en/of coaching. Deze training wordt in klein groepsverband verzorgd. De training kan in overleg ook individueel worden ingekocht. Bij deelname van ten minste 4 personen start de training. Bij deelname van meerdere cursisten van één bedrijf geldt een kortingsregeling.

Wie verzorgt deze training?

De timemanagement training wordt verzorgd door onze trainer/ coach Han van de Graaf. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze training? Neem direct contact op via han@peopleinplace.nl.

 

People in Place is actief in de regio: