• Bel ons 078 - 6 111 040

People in Training

Home » Diensten » People in Training » Sollicitatietraining

Sollicitatietraining

De sollicitatietraining geeft de deelnemer inzicht en handvatten om gestructureerd en vol zelfvertrouwen zijn nieuwe potentiële werkgever tegemoet te treden. 

Wanneer is een sollicitatietraining nuttig?

Een sollicitatietraining is nuttig bij de volgende vragen:

  • Waar kan ik passende vacatures vinden?
  • Hoe schrijf ik een pakkende sollicitatiebrief met de juiste opbouw?
  • Hoe stel je een goed curriculum vitae op? 
  • Hoe kan ik mezelf onderscheiden van de massa? 
  • Hoe kan ik met mijn motivatie de potentiële werkgever overtuigen van mijn geschiktheid voor de functie?

Tijdens de training worden bovenstaande vragen beantwoord en is er natuurlijk ruimte om andere sollicitatievragen te stellen. Daarnaast worden er ook vele tips & tricks verstrekt. 

Hoe gaat de sollicitatietraining in zijn werk?

Deelnemers van de sollicitatietraining leren diverse kanalen te benutten in de zoektocht naar een nieuwe functie. Dit wordt gesimuleerd met rollenspellen en met een goede voorbereiding op het gesprek. Via een checklist wordt een juiste werkwijze aangeleerd en gecontroleerd. De focus in de training ligt op de presentatie tijdens het sollicitatiegesprek: 

  • Eerste indruk: uitstraling en non-verbale communicatie
  • Jezelf als merk: kerncompetenties 
  • Bellen met een opdrachtgever: vacatureanalyse 
  • Sollicitatiebrief en C.V: motivatie en kerncompetenties weergeven
  • Het gesprek: oefening en evaluatie van een sollicitatiegesprek 

Vanaf het eerste kennismakingsgesprek zoekt de deelnemer al actief naar vacatures. Hier worden de oefeningen op af gestemd. Na elke bijeenkomst wordt er van de deelnemer verwacht dat hij of zij actuele vacatures aandraagt waarop hij of zij werkelijk op kan solliciteren.

Sollicitatievideo 

Volgt u of uw medewerker de sollicitatietraining? Dan geeft u met een sollicitatievideo uw medewerker een extra zetje in de rug bij recruiters. Met een sollicitatievideo heeft uw medewerker dus direct een streepje voor! Bekijk de mogelijkheden voor het opnemen van een sollicitatievideo

Wat voor resultaat kan ik verwachten?

Na deze training heeft u een goed overzicht van uw competenties & kwaliteiten en kunt u zelfstandig op zoek naar een geschikte baan. Hierbij kunt u niet enkel uw motivatie toelichten in een geschreven brief maar ook in een persoonlijk gesprek. Elke deelnemer heeft na de training de basistraining inzicht in de do’s en don’ts van succesvol en effectief solliciteren.

Wat is de tijdsduur van de training?

De sollicitatietraining omvat één keer in de twee weken een bijeenkomst van 1,5 uur en dit drie keer. Ook vergt de training een aantal uren huiswerk per week. De training kan worden aangeboden aan individuele personen en/of in groepsverband. De training start bij deelname van minimaal vier personen. Bij deelname van meerdere kandidaten van één bedrijf geldt een kortingsregeling.

Wie verzorgt deze training?

De sollicitatie training wordt verzorgd door onze coach Han van de Graaf. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze training? Neem direct contact met hem op via han@peopleinplace.nl.

 

People in Place is actief in de regio: