• Bel ons 078 - 6 111 040

People in Training

Home » Diensten » People in Training » Sollicitatie & social media training

Sollicitatie & social media training

Sollicitatietraining & social media training behandelt zowel het offline als het online aspect van solliciteren. In deze training ontvangt de deelnemer nieuwe handvatten om via alle kanalen de potentiële werkgever te overtuigen van zijn of haar eigen kwaliteiten, kracht en inzetbaarheid.      

Wanneer is deze allround training nuttig?

In deze training leert de deelnemer niet alleen offline solliciteren (face-to-face) maar ook hoe hij of zij social media (online) in kan zetten in de zoektocht naar een geschikte nieuwe functie. In deze training worden ook veel tips en tricks gegeven om de deelnemer zo goed mogelijk voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. 

Hoe gaat deze training in zijn werk?

Bij het sollicitatiedeel ligt de nadruk van de training op de eigen presentatie tijdens het solliciteren. Via rollenspellen wordt het solliciteren geoefend. Via een checklist wordt een juiste werkwijze aangeleerd en gecontroleerd. Het deel van social media richt zich op kandidaten die hun ‘eigen’ online marketing willen inzetten in deze zoektocht. Net als bij de sollicitatietraining wordt hierbij ook actief gewerkt met een checklist. 

Het sollicitatiedeel focust zich op:

 • Jouw eerste indruk: uitstraling en non-verbale communicatie
 • Jezelf als merk: kerncompetenties 
 • Bellen met een opdrachtgever: vacatureanalyse 
 • Sollicitatiebrief en C.V: motivatie en kerncompetenties weergeven
 • Het gesprek: oefening en evaluatie van een sollicitatiegesprek

Het social media deel focust zich op:

 • Opstellen van het eigen online profiel: juiste trefwoorden
 • Profiel aanbieden inclusief eigen bereikbaarheid voor opdrachtgevers
 • Actief zoeken naar vacatures: zoekopdrachten en instellingen inrichten
 • Expertise vaststellen en carrière geschiedenis opstellen
 • Netwerk uitbreiden
 • Onderschrijven van vaardigheden
 • Zichzelf verbinden met bedrijven en recruiters
 • Volgen van relevante bedrijven en groepen

Van de deelnemer wordt verwacht dat hij of zij actief zelf gevonden vacatures aandraagt en dat hij of zij al inzicht heeft in de eigen gestelde eisen bij de volgende baan. De sessies vinden plaats in kleine groepjes. De trainingen zijn ook apart te volgen: sollicitatietraining en social media training.

Sollicitatievideo 

Volgt u of uw medewerker de sollicitatie en social mediatraining? Dan geeft u met een sollicitatievideo uw medewerker een extra zetje in de rug bij recruiters. Met een sollicitatievideo heeft uw medewerker dus direct een streepje voor! 

Wat is de tijdsduur van de training?

Na een korte kennismaking of intakegesprek wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan deze training.De training omvat één keer in de twee weken een bijeenkomst van 1,5 uur en dit vijf keer. Ook vergt deze training de nodige voorbereidingstijd in de vorm van huiswerkopdrachten. Iedere training is inclusief 2,5 uur aanvullende individuele training en/of coaching. Deze training wordt in klein groepsverband verzorgd. De training kan in overleg met de opdrachtgever ook individueel worden ingekocht. Bij deelname van ten minste zes personen start de training. Bij deelname van meerdere cursisten van één bedrijf geldt een kortingsregeling. 

Wie verzorgt deze training?

De allround social media & sollicitatietraining wordt verzorgd door onze coach Han van de Graaf. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze training? Neem direct contact met hem op via han@peopleinplace.nl.

“Han is een uitstekende trainer. Dankzij zijn trainingen ben ik mijzelf beter gaan presenteren. Bovendien heeft Han kritisch naar mijn CV en LinkedIn profiel gekeken waardoor dit echt verbeterd is.”

Vrijblijvend aanmelden?

U kunt zicht vrijblijvend aanmelden voor de training. Wij nemen dan contact op om een mogelijk startdatum te bespreken. 

 

 

People in Place is actief in de regio: