• Bel ons 078 - 6 111 040

People in Training

Home » Diensten » People in Training » Persoonlijke ontwikkelingstraining

Persoonlijke ontwikkelingstraining

Persoonlijke ontwikkelingstraining is een training waarbij ervaren centraal staat en waarin we door de zeven lagen van onze identiteit heen gaan. Elke cursusdag staat één van deze lagen met haar eigen thema’s centraal. 

Wat houdt de persoonlijke ontwikkelingstraining in?

Wij mensen bestaan, net als elk ander levend wezen, uit energie. Dit is kenmerkend voor leven. We nemen energie op, geven energie af en verspreiden energie door ons lichaam. Onze energie huishouding speelt een belangrijke rol bij ons gevoel van welzijn. Wij hebben allemaal een lichaam, emoties, gedachten, ideeën en we doen ervaringen op. Deze zijn allemaal van invloed op onze energie. Wanneer er verstoringen of blokkades ontstaan (zijn) dan kan dit leiden tot stagnatie in onze energie: onze energie kan extreem stromen (energie lekt weg) of juist nauwelijks stromen (energie wordt vastgehouden). Met andere woorden: we zijn op een beperkende manier uit balans.

Dit kan zich uiten in allerlei klachten, zoals vermoeidheid of het onderdrukken of extreem aanwezig zijn van emoties.  Ook te weinig of teveel aan daadkracht of wilskracht ter beschikking hebben komt voor.  Voornamelijk in het hoofd aanwezig zijn van energie in plaats van in het hele lichaam is eveneens een mogelijkheid. Het één heeft een wisselwerking op het ander. Indien er een fysieke of psychische klacht ontstaat, dan heeft dit zijn weerslag op de energiebalans. Gevolg daarvan is dat dit weer een op zichzelf versterkend effect heeft. Een verslechterde energiebalans leidt weer tot verergerde of nieuwe fysieke of psychische klachten.

Trainingsdagen

Elke trainingsdag zijn de diverse onderdelen van die dag specifiek gericht op deze thema’s. Tevens worden technieken gebruikt die onze energiecentra stimuleren en hun onderlinge werking meer in evenwicht brengen. De methoden die ingezet worden, hebben hun effect op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Hierbij valt te denken aan: (mentale) huiswerkopdrachten, het delen van ervaringen, theorie over de betreffende thema’s, yoga, beweging, meditatie, rituelen, dans en mindfulness. Met deze technieken werkt de cliënt stap voor stap aan zichzelf. Op een manier die praktisch en direct is en toch diepzinnig.

Door het werken vanuit de diverse invalshoeken met de diverse methoden krijgt de deelnemer zicht op de eigen situatie, mogelijke blokkades en krijgt men handvatten hoe hiermee om te gaan dan wel te veranderen. De cursus is een praktische methode om zichzelf en levenspatronen op een zachte en toch diepgaande manier te leren kennen.

Hoe gaat de training in zijn werk?

Elke cursusdag omvat de volgende onderdelen: we beginnen de dag door met elkaar te delen hoe de afgelopen maand verlopen is, gevolgd door een koffie/thee pauze. Daarna hebben we  een uur yoga, gevolgd door de lunchpauze. Na de lunch volgt de theorie, met ruimte voor vragen. Daarna is er mindfulness of een trancereis en een oefening of ritueel.

De persoonlijke ontwikkeling die deelnemers van deze training ervaren, zijn o.a.: meer bewustwording en inzicht op mentaal, emotioneel en fysiek vlak. Een betere energiebalans en meer evenwicht, hetgeen grote veranderingen teweeg kan brengen. Voorbeelden zijn: meer energie, zelfvertrouwen, visie, ontspanning, en rust. Daarbij gaat de deelnemer helderder denken en ontwikkelt meer daadkracht / wilskracht, meer focus en meer creativiteit.  Een stabielere emotionele identiteit, meer fysiek bewustzijn en beter grenzen kunnen voelen en aangeven maken deel uit van de ontwikkeling die uiteindelijk leidt tot meer tevredenheid met zichzelf en een betere communicatie.

Hieronder in het kort een beschrijving van de cursusdagen en de thema’s:

  • 1e dag - Introductie les
  • 2e dag - De eerste laag van onze identiteit is onze basis. Thema’s zijn onze eerste levensbehoeften: algehele fysieke gezondheid, voeding, warmte, in je eigen onderhoud voorzien, geld op de bank, brood op de plank etc. 
  • 3e dag - De tweede laag van onze identiteit heeft te maken met onze gevoelens en emoties, seksualiteit en relaties.
  • 4e dag - De derde laag van onze identiteit bestuurt ons energiesysteem en voedt de persoonlijke daadkracht, wilskracht en macht.
  • 5e dag - De vierde laag is het hartniveau. Het levensgebied van onbaatzuchtige liefde voor ons zelf en anderen, van mededogen en evenwichtige relaties op dat niveau.
  • 6e dag - De vijfde laag is ons communicatiecentrum. Het levensgebied waar we verwoorden wat we voelen en denken.
  • 7e dag - De zesde laag is het levensgebied, dat ons inzicht geeft in het bestaan en ons leert grote verbindingen te leggen, zodat we de rode draad in ons leven leren zien.
  • 8e dag - De zevende laag vormt onze verbinding met het spirituele en de hogere kennis. Het is ons gebied van zijn, van metamorfose en transformatie van lichaam en geest.
  • 9e dag - Integratie dag

Wat is de tijdsduur van de training?

De training duurt negen maanden en omvat negen dagen, ongeveer eens per maand, van 10:00 – 17:00 uur.

Wie verzorgt  deze training?

De persoonlijke ontwikkelingstraining wordt verzorgd door onze coach Anita Roseboom. Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen over deze training? Neem dan direct contact met haar op via anita@peopleinplace.nl.

 

People in Place is actief in de regio: