• Bel ons 078 - 6 111 040

People in Training

Home » Diensten » People in Training » Netwerktraining

Netwerktraining

De netwerktraining helpt de deelnemer inzicht te verkrijgen in het eigen netwerk en hoe dit te gebruiken. Wist u dat 70% van de werkzoekenden werk vindt via het eigen netwerk? Het belang van deze training kan hiermee niet beter worden onderstreept. 

Wanneer is de netwerktraining nuttig?

Netwerktraining is nuttig voor deelnemers die graag willen leren hun netwerk in te zetten bij de zoektocht naar werk. Deelnemers leren hoe netwerken echt werkt en hoe men door structuur aan te brengen in de manier van netwerken een goed netwerk kunt opbouwen en onderhouden. Netwerken is bedoeld voor iedereen. Het is niet alleen bedoeld voor werkzoekenden of ondernemers en zzp-ers, maar ook voor mensen die hun sociale netwerk willen verbreden om gemakkelijker op ondersteuning van anderen te kunnen terugvallen.

Hoe gaat deze training in zijn werk?

Deelnemers leren hun netwerk in kaart te brengen en ze gaan voor elkaar en met elkaar netwerken. Netwerken is communiceren. Veel aandacht zal in de training dan ook uitgaan naar communicatie (verbaal en non verbaal). Ook wordt aandacht gegeven aan de sociale media, als startpunt voor het leggen van contacten. Iedere bijeenkomst staat in het teken van praktisch oefenen, opdrachten uitvoeren en ervaringen uitwisselen. De volgende aspecten komen terug in deze training:

  • Wat is netwerken precies
  • Wat is het kernnetwerk
  • Eigen netwerk opbouwen en onderhouden
  • Jezelf als kracht van het eigen netwerk
  • Netwerken als gesprekken voeren
  • Vragen stellen en luisteren
  • Verdiepen in het eigen netwerk door vervolgacties
  • Eigen netwerk gebruiken; de mogelijkheden en kansen. 

Wat is de tijdsduur van de training?

Het programma bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2 of 3 uur waarin de deelnemer wordt aangeleerd en/of in staat gesteld worden om effectief te netwerken. 

Wie verzorgt deze training?

De netwerk training wordt verzorgd door onze coaches Han van de Graaf en/ of Reinier van der Hel. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over deze training? Neem direct contact op met onze coaches via han@peopleinplace.nl of via reinier@peopleinplace.nl.

People in Place is actief in de regio: