• Bel ons 078 - 6 111 040

Loopbaan- en carrière check

Home » Diensten » People in Placement » Loopbaan- en carrière check » Duurzame inzetbaarheidstest

Duurzame inzetbaarheidstest

De duurzame inzetbaarheidstest (ook wel loopbaancheck genoemd) bekijkt in hoeverre uw medewerker duurzaam inzetbaar is. Ook bekijken we met deze scan in hoeverre uw medewerker bevlogen aan het werk is.

Wat is het doel van de duurzame inzetbaarheidstest?

Het doel van deze loopbaancheck is om een stuk bewustwording over duurzame inzetbaarheid te creëren. Voor sommige medewerkers zal dit rapport bevestiging opleveren, voor anderen hopelijk inzicht waar hij of zij verder mee kan en zal gaan! Het rapport zit vol praktische tips en reflectievragen om aan de slag te gaan en zo de duurzame inzetbaarheid te vergroten!  

Hoe werkt de duurzame inzetbaarheidstest?

Na het afnemen van de scan kan blijken dat uw personeel wel een extra boost kan gebruiken. Dan ontstaan er meerdere concrete vervolgacties; te denken valt aan ‘job craften’ waarbij mensen hun huidige baan zo aanpassen dat die beter aansluit bij hun interesses of talent, of misschien is er wel een betere behoefte aan balans tussen werk en privé. De loopbaancheck voor duurzame inzetbaarheid maakt alle aandachtspunten inzichtelijk.

Persoonlijkheidseigenschappen die kunnen bijdragen aan de persoonlijke flexibiliteit worden in het rapport omschreven. Deze zijn over het algemeen beïnvloedbaar. Medewerkers kunnen dus zelf aan hun persoonlijke flexibiliteit werken en deze versterken. Hoe staat het met de werk-privé balans? Deze balans optimaliseren kan voor mensen van groot belang zijn om duurzaam inzetbaar te blijven. Uiteraard is gezondheid ook een thema binnen het onderwerp duurzame inzetbaarheid. 

Zijn er subsidiemogelijkheden? 

Onlangs is de subsidieregeling met het thema duurzame inzetbaarheid voor individuele bedrijven gepubliceerd. Het doel van deze regeling is het stimuleren van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Subsidie is mogelijk tot 50% van het bedrag. De daadwerkelijke subsidie aanvraag kan door een ons bekend bureau worden overgenomen op basis van no cure no pay, tegen een betaling van een percentage van 15%.

Waarom een duurzame inzetbaarheidstest bij People in Place?

Duurzame inzetbaarheid is talenten optimaal benutten bij gezond en met plezier werken, nu en in de toekomst. Werken aan duurzame inzetbaarheid levert vitale en bevlogen medewerkers op die van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde ervaren. People in Place biedt de duurzame inzetbaarheidstest aan die uw werknemer de kans geeft om zijn eigen duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Bovendien kan de medewerker de balans eens opmaken en onderzoeken of hij of zij in zijn of haar huidige baan of met het oog op de toekomst op de goede plek zit. Kortom samen met uw medewerker onderzoeken wij of uw medewerker bevlogen is en waar deze staat qua ontwikkeling.

Graag gaan wij met u in overleg om praktisch handen en voeten te geven aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers!

People in Place is actief in de regio: