• Bel ons 078 - 6 111 040

Loopbaan- en carrière check

Home » Diensten » People in Placement » Loopbaan- en carrière check » Intellectuele capaciteitentest

Intellectuele capaciteitentest

Eén van de belangrijkste voorspellers van succes in een (nieuwe) functie is de intelligentie. Om deze reden is het van belang om tijdens een re-integratie- of outplacementtraject de intellectuele capaciteiten van de kandidaat te testen. Middels de uitslag van de intellectuele capaciteitentest kan op adequatere wijze worden gezocht naar een passende baan.

Wat is het doel van de intellectuele capaciteitentest? 

Middels een capaciteitentest kunnen de intellectuele capaciteiten van de werknemer getest worden. Op deze wijze kunnen de loopbaanplannen hierop worden afgestemd.

Wanneer wordt de test ingezet?

De capaciteitentesten worden doorgaans ingezet in het kader van outplacement en re-integratie eerste en tweede spoor. De test kan worden ingezet om te onderzoeken wat voor opleidingsniveau iemand nu of in de toekomst aan zou kunnen.

Hoe werkt de intellectuele capaciteitentest?

De capaciteitentesten zijn gebaseerd op de Multiple Factor Theorie. Deze theorie stelt dat intelligentie uit meerdere factoren bestaat. Iedere capaciteitentest meet een bepaald aspect van intelligentie. Onze capaciteitentesten zijn toegespitst op cognitieve aspecten uit werksituaties. De factoren van intelligentie die door de capaciteitentesten gemeten worden zijn van visuele, verbale of numerieke aard. Iedere capaciteitentest meet op een unieke wijze één of meerdere van deze vermogens. Dit wordt op een abstracte dan wel concrete manier gedaan.

Waarom kiest u voor een intellectuele capaciteitentest bij People in Place?

De capaciteitentesten via ons testcentrum zijn betrouwbaar en hebben goede normgroepen die per opleidingsniveau zijn uitgesplitst. Belangrijk is dat deze normgroepen verkregen zijn bij echte selectiesituaties, waardoor ze in die context goed bruikbaar zijn. 

Voorbeeldrapportage

Klik hier voor een voorbeeld rapport van de intellectuele capaciteitentest.

People in Place is actief in de regio: