• Bel ons 078 - 6 111 040

Re-integratie

Home » Diensten » People in Placement » Re-integratie » Re-integratie spoor 2

Re-integratie spoor 2

Re-integratie 2e spoor komt voor na de eerstejaarsevaluatie, wanneer er nog niet is vastgesteld of en wanneer de werknemer kan re-integreren of wanneer re-integratie naar de huidige werkgever niet lukt. Re-integratie 2e spoor houdt in dat er gezocht wordt naar passend, structureel werk bij een andere werkgever. Bij People in Place is het re-integratietraject ingedeeld in twee fases: Re-integratie 2e spoor fase één en fase twee.

Fase één re-integratie 2e spoor

In fase één helpen wij uw werknemer zijn of haar aandacht en interesses op de toekomst te richten, waarbij er antwoord verworven wordt op de volgende vragen: ‘wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?’ en ‘wat zijn de mogelijkheden op de arbeidsmarkt?’ Diverse vormen van begeleiding kunnen in fase één ingezet worden: 

Fase twee re-integratie 2e spoor

In fase twee helpen wij uw werknemer in het proces naar passend werk. Hierbij kunt u denken aan: begeleiding bij solliciteren, voorzien van passende vacatures via ons databasebestand, het benaderen van werkgevers en o.a. het bieden van gerichte trainingen. Diverse vormen van begeleiding kunnen in fase twee ingezet worden:

Het kan voorkomen dat re-integratie 2e spoor parallel loopt aan re-integratie 1e spoor. Indien al eerder duidelijk is dat re-integratie 1e spoor niet tot de mogelijkheden behoort, kan het tweede spoor eerder opgestart worden. Voor de werknemer worden op deze manier de kansen om binnen de wachttijd een nieuwe passende baan te vinden, vergroot. Voor de werkgever worden op deze wijze onnodig hoge kosten voorkomen en de kans op loonsanctie bij de WIA-keuring, opgelegd door het UWV, verkleind.

Net zoals voor re-intregratie 1e spoor, zijn er voor het 2e spoor richtlijnen voor re-integratie vastgelegd binnen de Wet Verbetering Poortwachter. Deze bevat tevens richtlijnen voor ander passend werk buiten uw bedrijf. People in Place ondersteunt en adviseert u als werkgever bij het vinden van passend werk bij een nieuwe werkgever voor uw werknemer. 

Meer weten over re-integratie 2e spoor? 

Wilt u meer informatie over re-integratie spoor 2 of direct een vrijblijvend intake gesprek hebben met een van onze coaches? Mail dan naar info@peopleinplace.nl of bel naar 078 – 6 111 040.

People in Place is actief in de regio: