• Bel ons 078 - 6 111 040

People in Placement

Home » Diensten » People in Placement » Mediation

Mediation

Bij een conflictsituatie kan (arbeids)mediation, door bemiddeling en het werken naar een gezamenlijke oplossing, uitkomst bieden. Onze mediator ondersteunt werknemer en werkgever bij conflictsituaties als verstoring van de communicatie, gebrek aan vertrouwen of bij escalatie. Dit kan voorkomen in een periode van ziekte en/of dreigend verlies van baan. 

Het tijdig inzetten van mediation is essentieel voor het bieden van een goede oplossing, waar beide partijen zich in kunnen vinden en die beider belangen tegemoet komt. De noodzaak van een gedegen oplossing wordt veroorzaakt door de dreiging van een loonsanctie door het UWV. Na twee jaar ziekte van een werknemer beoordeelt het UWV of er sprake is van een conflict en wordt er gekeken naar wat er gedaan is om het op te lossen. Het verbeteren van de wederzijdse communicatie en onderlinge verhouding staan hierbij centraal.

Vormen van mediation

Mediation is geschikt voor het verbeteren van zowel individuele relaties als relaties op een afdeling, wat uiteindelijk leidt tot het behouden van de arbeidsrelatie (arbeidsmediation). Het tegendeel kan ook de insteek zijn van een succesvolle mediation; een zogenaamde "exit-mediation". Bij deze benadering zorgt de mediator voor een goede en zorgvuldige afronding van de arbeidsrelatie.

Uw MfN-registermediator bij People in Place

Los van personele en/of arbeidsconflicten zijn er natuurlijk tal van andere zaken waarover een (bijna) conflictsituatie kan ontstaan. Ook daarbij kan onze (arbeids)mediator u ondersteunen. Onze mediator is conform de eisen van de MfN opgeleid en geregistreerd. People in Place staat u graag bij in een conflictsituatie. 

Mediation wordt bij ons uitgevoerd door Richard van de Wijngaart. Neem contact op voor de mogelijkheden met richard@peopleinplace.nl

People in Place is actief in de regio: