• Bel ons 078 - 6 111 040

People in Placement

Home » Diensten » People in Placement » Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid draagt bij aan de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van u of uw medewerkers. Veelal dringt het (ziekte)verzuim terug en stimuleert de arbeidsproductiviteit. Duurzame inzetbaarheid kan u bij People in Place in verschillende gebieden uitvoeren:

Duurzame inzetbaarheid: Gezondheid & vitaliteit

Een gezonde levensstijl draagt bij aan de vitaliteit van uw medewerkers. Zo hebben gezond eten, voldoende nachtrust, regelmatig bewegen, stoppen met roken en het letten op zware arbeid positieve veranderingen op de werkvloer. Er zijn diverse toepassingen / veranderingen die u als organisatie kunt uitvoeren.

Onlangs hebben wij een workshop: ‘gezond met voeding’ in het leven geroepen. Hierbij wordt nauwkeurig ingegaan op de effecten van gezonde en ongezonde voeding op het menselijk lichaam.

Duurzame inzetbaarheid - Belastbaarheid

Veelal kunnen werknemers niet (meer) werken wanneer zij kampen met fysieke problemen of ongemakken. Ook overbelasting / onderbelasting spelen een grote rol. Het aanbieden van de juiste maatregelen / adviezen over hoe mensen (niet) of wel weer kunnen werken, draagt bij aan de belastbaarheid van uw medewerker(s).

Duurzame inzetbaarheid - Betrokkenheid

Hoe creëert u als organisatie betrokken medewerkers? In hoeverre hebben uw medewerkers het gevoel van zingeving in uw organisatie? In samenspraak met organisatie en / of werknemer wordt er gekeken naar betrokkenheid bij het werk. Is er voldoende ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, eigen input of ideeën en hoe is de teamdynamiek in uw organisatie?

Duurzame inzetbaarheid - Plezier in het werk

Bij werkplezier kijkt People in Place vooral naar de teamdynamiek en de verbinding(en) met collega’s. Hoe ziet het team eruit? Wat zijn de onderlinge rollen van elk teamlid, etc. Ruimte voor feedback en competenties van het team worden hier in meegenomen.

Duurzame inzetbaarheid - Ontwikkeling

Het is belangrijk om (als HR-afdeling of organisatie) regelmatig inzicht te krijgen in de inzetbaarheid van personeel. Zit iedereen nog op de juiste plek? Wie moeten er bijscholen of ontwikkelen? Wie kan waar heen stromen? Ontwikkeling speelt hier op in door het aanbieden van adviezen voor nieuwe kennis, opleidingen en bijscholing(en).

Speciaal onderdeel 

Een speciaal onderdeel van duurzame inzetbaarheid is loopbaan oriëntatie. Loopbaan oriëntatie is een korte en praktische vorm van coaching waarbij de wensen en mogelijkheden van de werknemer in relatie tot de huidige werksituatie worden onderzocht en daarnaast worden diverse kansen op de arbeidsmarkt (zowel intern als extern) worden verkend.

Test de duurzame inzetbaarheid van uw medewerker(s)!

Met onze duurzame inzetbaarheidstest krijgt u een stuk bewustwording over hoe u duurzame inzetbaarheid kan creëren. Voor sommige medewerkers zal dit rapport bevestiging opleveren, voor anderen hopelijk inzicht waar hij of zij verder mee kan en zal gaan! Het rapport zit vol praktische tips en reflectievragen om aan de slag te gaan en zo de duurzame inzetbaarheid te vergroten!  

Vraag naar de mogelijkheden!

Alles weten over duurzame inzetbaarheid en hoe People in Place u hierin kunt ondersteunen? Neem contact op met één van onze medewerkers via info@peopleinplace.nl of bel met 078 - 6 111 040.

Lees ook eens over duurzame inzetbaarheid op onze nieuwspagina.  

People in Place is actief in de regio: