• Bel ons 078 - 6 111 040

People in Placement

Home » Diensten » People in Placement » Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek wordt ingezet wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid waarbij het de vraag is of terugkeer in het eigen werk mogelijk is. De arbeidsdeskundige bepaalt met de informatie van de bedrijfsarts en na een gesprek met de medewerker wat de medewerker nog aan kan, waar mogelijkheden beschikbaar zijn die passen bij de medewerker en aan welke wet- en regelgeving voldaan moet worden. Op basis van de beperkingen wordt gekeken naar mogelijkheden in andere functies binnen (of buiten) de organisatie die passen bij de belastbaarheid van de medewerker. 

Wanneer wordt de arbeidsdeskundige ingezet? 

Het arbeidsdeskundig onderzoek wordt in ieder geval uitgevoerd na het eerste ziektejaar van de medewerker waarin een bepaalde mate van arbeidsongeschiktheid heeft gespeeld. Een arbeidsdeskundig onderzoek kan ook ingezet worden in het kader van een second opinion, wanneer re-integratie moeizaam verloopt zonder duidelijk aanwijsbare reden of wanneer het doel van de re-integratie onduidelijk is. 

De kwaliteit van onze arbeidsdeskundige

Onze arbeidsdeskundige heeft veel ervaring met de aanpak van complexe en langdurige verzuimtrajecten en kent de UWV procedures vanwege zijn werkervaring binnen het UWV door en door. Om de kosten niet onnodig op te laten lopen zal de arbeidsdeskundige beoordelen of een arbeidsdeskundig onderzoek noodzakelijk is of mogelijk een arbeidsdeskundige scan. Met de inzet van onze arbeidsdeskundige beschikt u over een gedegen en professioneel onderzoek met een heldere rapportage!

People in Place is actief in de regio: