• Bel ons 078 - 6 111 040

Counseling

Home » Diensten » People in Coaching » Counseling » Psychosynthese counseling

Psychosynthese counseling

Psychosynthese biedt een manier om naar de gehele mens in een veranderingsproces te kijken. In de psychosynthese counseling wordt niet alleen gekeken naar de problemen van de cliënt. Zowel de verhouding van de cliënt tot zichzelf, als tot de mensen in zijn of haar omgeving staan centraal. Als mensen niet meer kunnen functioneren zoals zij van zichzelf gewend zijn, ervaren zij vaak spanningen in relatie tot hun werk en collega’s. In het spanningsveld tussen gezond willen worden en de beperkingen die de problemen oproepen, kan het voor de cliënt moeilijk zijn om de rol in het arbeidsproces en/of het dagelijks leven te onderzoeken. De counselor kan in deze periode goede ondersteuning bieden.

'De wind in de zeilen kan je niet veranderen; de stand van de zeilen bepaal jezelf'

In de gesprekken kijkt de counselor met de cliënt naar wat er werkelijk speelt in het leven, het beeld dat de cliënt van zichzelf heeft en de eigen rol en verantwoordelijkheid daarin. Tevens wordt de cliënt ondersteund in een zorgvuldige en duurzame terugkeer naar werk.

Psychosynthese counseling is in twee mogelijkheden verdeeld

  • psychosynthese counseling; 10 tot 15 sessies
  • psychosynthese loopbaan counseling: 5 tot 10 sessies

De werkwijze van deze counseling

De psychosynthese counselor helpt de cliënt zijn eigen visie, kracht en creativiteit te hervinden, vanuit mildheid, respect en liefde voor wie de persoon in wezen is. Dit gebeurt middels gesprekken. Er kunnen, afhankelijk van wat er nodig is, ook andere technieken gebruikt worden, zoals het schrijven van een biografie, tekenen en/of visualisatie.

Uw psychosynthese counseling coach

Voor meer informatie over psychosynthese counseling kunt u contact opnemen met Marianne Anninga-Lafleur via marianne@peopleincoaching.nl.

People in Place is actief in de regio: