• Bel ons 078 - 6 111 040

Coaching

Home » Diensten » People in Coaching » Coaching » Loopbaan coaching

Loopbaan coaching

Deze vorm van coaching is specifiek gericht op het bekijken van de loopbaan van de werknemer. Aanleiding is vaak onvrede in de huidige functie of veranderingen in de organisatie waardoor de functie mede is veranderd. Daarnaast kan de noodzaak tot het bekijken van de loopbaan een rol spelen door veranderingen in het lichamelijke of mentale functioneren van de werknemer. Ook mobiliteit is een reden waarvoor loopbaancoaching ingezet kan worden.

De werkwijze van loopbaancoaching 

Gedurende zes bijeenkomsten brengt de werknemer met behulp van geautomatiseerde vragenlijsten en opdrachten in kaart welke factoren voor hem of haar van belang zijn als het gaat om ‘werk’. De werknemer gaat, onder begeleiding van zijn of haar coach, aan de slag met vragen zoals:

  • Welke van mijn competenties en kwaliteiten gebruik ik graag in mijn werk en in mijn privéleven?
  • Welke verantwoordelijkheden wil ik dragen?
  • In wat voor sociale omgeving kom ik het beste tot mijn recht?
  • Welke waarden zijn voor mij van belang?

Op deze wijze ontstaat  een goed inzicht in ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Vervolgens wordt de werknemer gecoacht in zijn of haar onderzoek naar interessante functies in sectoren en/of bedrijven die hierbij aansluiten. Het maken van een concreet en reëel stappenplan om zijn of haar doel te verwezenlijken staat centraal. 

Met loopbaan coaching krijgt de werknemer helder inzicht in zijn of haar competenties en kwaliteiten om zo een goed perspectief op de toekomst te creëren!

 

People in Place is actief in de regio: